A1 omogućava recikliranje starih mobitela i popust za nove uređaje

Autor: N.D. Objavljeno: 19.09.2022. 🕜 14:05 Lokacija: Zagreb

Za veći broj starih uređaja vaučer za nabavu novih

Nova ponuda u sklopu programa kružne ekonomije A1 Hrvatska omogućuje privatnim korisnicima da pravilno zbrinu svoje rabljene mobilne i elektroničke uređaje i tako značajno uštede prilikom kupovine novog uređaja, a na procjenu mogu donijeti čak pet rabljenih uređaja. 

U sklopu ponude Staro za novo novi ili postojeći privatni korisnici mogu donijeti rabljene uređaje na procjenu u A1 prodajna mjesta te dobiti vaučer u procijenjenoj vrijednosti uređaja. Dobiveni vaučer je moguće iskoristiti za kupnju novih mobilnih i Homebox uređaja. Velika prednost ponude Staro za novo je mogućnost donošenja više uređaja na procjenu vrijednosti. Osim mobitela, korisnici na procjenu mogu donijeti i laptope, pametne satove, igraće konzole, tablete, slušalice, kao i sve Apple uređaje. 

Kružno gospodarstvo važan je dio strategije održivosti kompanije A1 Hrvatska, koja svoje održive aktivnosti grupira pod nazivom Čini pravu stvar i kroz koje, među ostalim, želi postići ugljičnu neutralnost do 2030. godine. Uz pomoć projekata koji pospješuju održivosti poslovanja, A1 Hrvatska je tijekom 2021. uspjela smanjiti emisije CO2 za čak 23%, odnosno za čak 8.656 tona u usporedbi s 2020. 

Kroz projekt pravilnog zbrinjavanja i ponovnog korištenja elektroničkih uređaja od 2015. godine A1 Hrvatska je do sada produljila životni vijek 355.876 uređaja, smanjila emisije CO2 te uštedjela brojne prirodne resurse, a samo u prošloj godini brojka recikliranih i obnovljenih uređaja iznosila je gotovo 80.000.

TAGOVI