Lučinim razdoljem protiv napuljskog scenarija

Autor: B.O. Objavljeno: 15.09.2022. 🕜 08:15 Lokacija: Zagreb

Kreće gradnja petog centra za gospodarenje otpadom

Ugovor za projektiranje i izgradnju Centra za gospodarenje otpadom (CGO) Lučino razdolje ovaj tjedan su potpisali direktor Agencije za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije Josip Bačić i predstavnik zajednice ponuditelja Magnum supra i Elektrocentra Petek Tomislav Bolotina. Vrijednost ugovora je približno 400 milijuna kuna, izvijestio je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU). 

"Centar za gospodarenje otpadom projekt je na kojem smo ustrajali i koji smo pripremali. Ovo je rezultat rada naše Agencije i naše županije i svi smo ponosni. Vjerujem i kako će izvođač ispoštovati ugovorene rokove i da će sve radnje, koje su pred nama, teći sukladno planiranoj dinamici", istaknuo je Bačić. 

Glavnina sredstava za izgradnju CGO-a Lučino razdolje osigurana iz europskog Kohezijskog fonda. No, kako bi se zaokružila financijska konstrukcija, FZOEU će participirati s 81 milijun kuna.

 

Najviši standardi 

"Kao i dosad, Agencija za gospodarenje otpadom DŽN može računati na podršku Fondovog Sektora za EU i Posredničkog tijela razine 2 jer nam je svima u cilju da tijekom 2026. godine imamo izgrađeni centar Lučino razdolje", rekla je v.d. direktorica FZOEU-a Alenka Košiša Čičin-Šain

"Došli smo do najvažnije faze realizacije projekta koji je temelj za gospodarenje otpadom po najvišim europskim standardima. I ovim putem naglašavam kako je Centar za gospodarenje otpadom iznimno bitan projekt. Mi, u našoj županiji, nećemo dopustiti napuljski scenarij", izjavio je župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

TAGOVI