Split: ususret 100 lokacija polupodzemnih spremnika

Autor: B.O. Objavljeno: 13.09.2022. 🕜 10:23 Lokacija: Split

Želimo olakšati građanima odlaganje otpada i motivirati ih da ga odvajaju, kaže Ivica Puljak

Splitski gradski kotar Plokite početna je točka s koje je krenula akcija postavljanja polupodzemnih kontejnera. Naime, gradonačelnik Splita Ivica Puljak i direktor splitske gradske tvrtke Čistoća Ivica Karoglan početkom ovoga tjedna na Plokitama najavili su početak akcije postavljanja polupodzemnih kontejnera na 85 lokacija u tome gradu.

"Tijekom akcije, koja će trajati do idućeg ljeta, postavit će se ukupno 340 polupodzemnih kontejnera na 85 gradskih lokacija. Uz već postavljenih 15, radi se o ukupno 100 lokacija. Početkom godine krećemo s postavljanjem na još 100 lokacija, čime ćemo zaokružiti cijeli grad. Ovime želimo olakšati građanima odlaganje otpada i motivirati ih da ga odvajaju kako bismo postigli cilj, a to je da za tri godine dođemo do 50 posto odvajanja otpada", kazao je splitski gradonačelnik. 

"Želimo da nam grad bude čist, ekološki i zelen, na ponos svih njegovih građana", poručio je. 

Ivica Karoglan je pak kazao kako bi postavljanje polupodzemnih spremnika na području cijelog grada, uz stalnu edukaciju i postupka oporabe otpada koju će provoditi Čistoća Split, trebalo olakšati i motivirati građane za odvajanje, čime bi se u konačnici povećala razina odvajanja otpada, a time i čistoće grada, javlja Grad Split.

TAGOVI