Anketom do zelenog i održivog Šibenika

Autor: B. O. Objavljeno: 16.02.2023. 🕜 10:13 Lokacija: Šibenik
  • Panorama Šibenika s Tvrđave sv. Ivana (foto: BL, ljeto 2017.)

• Šibenik, Dalmacija, Šibensko-kninska županija
    Izvor: B.L.

U tijeku je izrada Strategije razvoja zelene infrastrukture Šibenika do 2030. godine

U postupku izrade Strategije razvoja zelene infrastrukture Šibenika za razdoblje 2022. - 2030., taj grad provodi anonimnu anketu, čiji će se rezultati koristiti isključivo u svrhu izrade navedenog dokumenta.

"Cilj izrade Strategije razvoja zelene infrastrukture je stvaranje osnove za njihovo povezivanje i razvoj u skladu s potrebama stanovnika i korisnika prostora. Anketa će pokazati koje su potrebe i želje stanovnika, a rezultati upitnika ugradit će se u strategiju te posljedično i druge dokumente", objavljeno je na stranicama Grada Šibenika.

Zelena infrastruktura predstavlja mrežu zelenih površina (parkova, šuma, vodotoka, plaža, drvoreda i sl.) na području Šibenika, koje imaju brojne važne funkcije - socijalne (ugodne su za boravak, rekreaciju i čine naš grad ljepšim mjestom za život), ekološke (čuvaju ekosustave i povećavaju raznolikost prirode čuvanjem staništa, a također pročišćuju oborinske vode i poboljšavaju kvalitetu zraka), klimatske (umanjuju učinak toplinskih otoka te stvaraju ugodniju mikroklimu za život), sigurnosne (smanjuju rizike od požara i poplava) i urbane (omogućuju sanaciju degradiranih područja i čine grad atraktivnijim). 

Anketu je moguće ispuniti na sljedećoj POVEZNICI.

TAGOVI