Dolijalo devet nesavjesnih građana

Autor: B.O. Objavljeno: 29.06.2022. 🕜 14:10 Lokacija: Crikvenica

Kamerama protiv divljih odlagališta otpada

Crikvenica i tamošnja komunalna tvrtka Eko Murvica poduzeli su konkretne korake kako bi očistili taj grad od divljih odlagališta. Kamerama se krenulo na nesavjesne građane te je, usporedno s time, očišćeno 14 divljih odlagališta te je odvezeno 80 tona otpada. 

Sanacija divljih odlagališta napravljena je u suradnji s Hrvatskim šumama, na čijem se području nalazio veliki dio otpada, javlja Grad Crikvenica. 

Postavljeno je 14 kamera na lokacijama koje su samovoljni građani pretvorili u divlja odlagališta otpada. Zahvaljujući kamerama dolijalo je devetero nesavjesnih građana.


Zapisnik i rješenje 

"Postupak prema prekršiteljima je prilično jednostavan. Kamera otkrije nesavjesne građane, šalje se dopis policiji s fotografijama. Policija dostavi podatke o počinitelju, komunalni redar sastavlja zapisnik i izdaje rješenje o obvezi uklanjanja otpada. Ako prekršitelj ukloni otpad, ne izriče se kazna. Ako se ogluši, izriče se kazna, a otpad uklanja na teret počinitelja", objavljeno je na stranicama Grada Crikvenice.

Po potrebi, taj grad će povećavati broj kamera kako bi se spriječilo nelegalno odlaganje otpada i zaustavilo nesavjesne građane. 

Namjera nije naplaćivanje kazni, nego isključivo upozoravati počinitelje. Stoga je prva mjera izricanje rješenja o uklanjanju otpada, a tek onda, po neizvršenju, slijedi novčana kazna, ističu u Gradu Crikvenici.

TAGOVI