Potpore od 700 do 5.300 eura za zaštitu okoliša i prirode

Autor: B. O. Objavljeno: 11.04.2023. 🕜 14:26 Lokacija: Zagreb
  • Cvijeće (foto: Tonka 2007.)

• cvijeće, priroda
    Izvor: Antonia Hohnjec

Zagrebačka županija podupire rad udruga i drugih neprofitnih organizacija

Zagrebačka županija će u 2023. poduprijeti rad udruga i drugih neprofitnih organizacija koje se bave zaštitom okoliša i prirode s 55.000 eura. Natječaj za prijavu programa i projekata otvoren je do 5. svibnja. 

Na natječaj se mogu javiti udruge upisane u Registar udruga Republike Hrvatske koje djeluju najmanje jednu godinu i neprofitne organizacije upisane u Registar neprofitnih organizacija, a koje su programski usmjerene na zaštitu okoliša i prirode

Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po pojedinom projektu je 700 eura, a najveći 5.300 eura, izvijestila je Zagrebačka županija.

 

Očuvanje sastavnica okoliša

"Prednost kod dobivanja financijske potpore imat će udruge i druge neprofitne organizacije koje će prijaviti programe i projekte usklađene s Programom zaštite okoliša Zagrebačke županije za razdoblje 2022-2025. Prioritet kod dobivanja sredstava imat će edukativni projekti na temu zaštite okoliša i održivog razvoja te projekti koji promoviraju životne stilove koji nastoje smanjiti količinu otpada. Također, prednost će imati projekti koji rade na očuvanju zaštićenih područja i drugih zaštićenih prirodnih vrijednosti kroz projekte revitalizacije te čišćenja divljih odlagališta otpada uz uspostavu mjera za sprječavanje ponovnog nastajanja, projekti za zaštitu i očuvanje sastavnica okoliša (zrak, tlo i vode), kao i projekti potencijalno razvojnih modela održivog razvoja, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije", objavljeno je na stranicama Zagrebačke županije.

Prijavitelj može prijaviti i ugovoriti samo jedan projekt u okviru ovog natječaja i to na razdoblje provedbe do 31. prosinca 2023. godine.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i prijavni obrasci nalaze se OVDJE. Više informacija moguće je dobiti na brojeve telefona 01/6311-761 i 01/6311-762 ili na adresama elektroničke pošte t.fratric@zagrebacka-zupanija.hr i d.begic@zagrebacka-zupanija.hr.

TAGOVI