Zelena urbana obnova zagrebačkih dvorišta

Autor: B. O. Objavljeno: 12.09.2023. 🕜 14:22 Lokacija: Zagreb
  • Trg kralja Tomislava u Zagrebu (foto: Tonka, 2012.)

• Zagreb, trgovi
    Izvor: Antonia Hohnjec

Poziv u kojem predstavnici suvlasnika mogu iskazati interes za sudjelovanje u provedbi pilot-projekta zelene urbane obnove dvorišta Zagreba je otvoren do kraja rujna

Gradski ured za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne poslove poziva zainteresirane suvlasnike višestambenih zgrada da njihovi predstavnici suvlasnika iskažu interes za sudjelovanje u provedbi pilot-projekta zelene urbane obnove dvorišta Zagreba.

Cilj je pilot-projekta ispitivanje učinkovitih procedura, alata i modela partnerstva s građanima u planiranom projektu zelene urbane obnove zagrebačkih dvorišta.

"Fokus provedbe pilot-projekta je središte grada (blokovska struktura Donjeg Grada, Medveščaka, dijelova Črnomerca, Maksimira i sjeverne Trešnjevke) za koji je zbog guste gradnje i velikih udjela izgrađenih i asfaltnih površina karakteristično jače zagrijavanje u odnosu na rahlije izgrađene dijelove grada, odnosno pojava urbanog toplinskog otoka. Iskaz interesa treba dostaviti Gradskom uredu za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne poslove, na adresu e-pošte: zelena.dvorista@zagreb.hr", izvijestio je Grad Zagreb.  

Potpise većine suvlasnika kojima potvrđuju suglasnost za provođenje pilot-projekta na njihovoj nekretnini bit će potrebno dostaviti naknadno, na poziv nadležnog gradskog upravnog tijela, u slučaju odabira kao pilot-lokacije.

Poziv je otvoren do kraja rujna.

TAGOVI