Nova pametna tvornica u Mađarskoj

Autor: B. O. Objavljeno: 04.06.2024. 🕜 09:47 Lokacija: Dunavecse (Mađarska)
  • Dio pametne tvornice Schneider Electric (izvornik: Schneider Electric, prosinac 2023.)

• pametne tvornice, Schneider Electric, digitalizacija, industrija 4.0
    Izvor: Schneider Electric

Ulaganje će pomoći zadovoljiti povećanu potražnju za elektrifikacijskim i digitalizacijskim rješenjima diljem Europe

Schneider Electric, tvrtka koja se bavi digitalnom transformacijom upravljanja energijom i automatizacijom, otvorila je novu pametnu tvornicu u Dunavecseu u Mađarskoj. Tvornica se prostire na 28.000 m2 i zapošljavat će oko 500 zaposlenika.

Tvornica u Dunavecseu povećat će proizvodni kapacitet za rješenja po narudžbi (ETO ili engineering-to-order) izrađena prema specifikacijama kupaca na europskim tržištima, pri čemu će 90 posto proizvoda iz tvornice biti izvezeno diljem Europe. 

Najnovije ulaganje u kapacitete tvrtke pomoći će zadovoljiti povećanu potražnju za elektrifikacijskim i digitalizacijskim rješenjima diljem Europe. Potražnja je potaknuta energetskom tranzicijom jer elektrodistribucijske tvrtke traže rješenja koja pružaju veću otpornost i fleksibilnost mreža. Segmenti podatkovnih centara te pružatelja usluga u oblaku i digitalizaciji doživljavaju procvat zahvaljujući rastućim tehnologijama, zbog čega je izgradnja pametne tvornice nasušna potreba, priopćeno je iz tvrtke Abeceda komunikacije.

 

Dekarboniziran energetski sustavi

Dunavecse je 36. pametna tvornica Schneider Electrica i najveća ETO tvornica u Europi. Tako se ukupan broj ETO tvornica u Europi povećao na 22. 

Ona će služiti kao središnja europska tvornica za najnovije SF6-free srednjenaponska postrojenja Schneider Electrica, RM AirSeT. Ta inovacija značajno povećava održivost srednjenaponskih postrojenja, ključne tehnologije za dekarbonizirane energetske sustave na koje se oslanja energetska tranzicija. Ova tehnologija je u skladu sa strogom novom 'F-Gas Regulativom', koja utječe na sve korisnike srednjenaponskih postrojenja, od mreža do infrastrukture.

"Europa ubrzava kroz energetsku tranziciju i jača svoju energetsku neovisnost", rekao je Yann Reynaud, viši potpredsjednik za Operacije globalnog inženjeringa po narudžbi. "Dunavecse je naša nova vodeća tvornica u Europi za pametne srednjenaponske i niskonaponske SF6-free tehnologije koje podržavaju rastuću potražnju u regiji, donoseći još više inovacija, održivosti i digitalnih rješenja našim kupcima".

Tvornica sadrži nekoliko tehnologija održivosti koje su integrirane u cijeli pogon, među kojima se ističu fotonaponski moduli na krovu, geotermalne dizalice topline za grijanje i hlađenje te, među ostalim, punionice električnih automobila i bicikala. 

TAGOVI