Schneider Electric će graditi 'pametnu tvornicu' u Mađarskoj

Autor: N. D. Objavljeno: 31.03.2023. 🕜 14:48 Lokacija: Budimpešta (Mađarska)
  • Stručnjak za elektrotehniku Schneider Electrica (izvornik: Schneider Electric 2021.) 

• elektrotehnika, instalateri, Schneider Electric, električne instalacije
    Izvor: Schneider Electric
  • Schneider Electric - SM Air (izvornik: Schneider Electric 2021.) 

• elektrotehnika, Schneider Electric, elektrotehnička oprema
    Izvor: Schneider Electric

Proizvodnja primarnih i sekundarnih sklopnih postrojenja, niskonaponskih panela i sklopnih blokova bez SF6

Schneider Electric započeo je gradnju nove pametne tvornice u mađarskom gradu Dunavecse. Planirano ulaganje iznosi 40 milijuna eura, a tvornica će se prostirati na 25 000 četvornih metara i imat će 500 zaposlenika.

Ta 36. pametna tvornica u Europi ujedno je 22. tvornica u regiji koja proizvodi primarna i sekundarna sklopna postrojenja, niskonaponske panele i komponentne te najmoderniji RM AirSeT srednjenaponski sklopni blok bez plina SF6. Svi se oni proizvode prema narudžbi klijenta s njihovim individualiziranim tehničkim specifikacijama, prema ETO (Engineering To Order) principu.

Tvornica će biti ugljično neutralna, odnosno 'Net Zero' od prvog dana svog rada koji se očekuje u 2024. godini. Napajat će se energijom iz geotermalnog izvora i solarnih panela na krovu zgrade, a EcoStruxure rješenje Schneider Electrica maksimalno će doprinijeti energetskoj učinkovitosti zgrade. 

Pametna rješenja


Dodatno, tvornica će imati punionice Schneider Electrica za 30 električnih vozila i 25 električnih bicikala, sakupljati kišnicu za sanitarne prostorije u tvornici i navodnjavanje. Tvornica će imati senzore Schneider Electrica u uredima, sobama za sastanke, svlačionicama i sanitarnim prostorijama za upravljanje rasvjetom i ventilacijom kako bi se smanjio gubitak energije, također, u planu su zračne komore kako bi se spriječio gubitak topline na rampama za kamione i na ulazu.

Europa je važno tržište za Schneider Electric,” rekao je Frederic Godemel, izvršni potpredsjednik za Srednjenaponska rješenja i usluge Schneider Electrica. “Nova pametna tvornica jedan je od primjera kako u Schneider Electricu jačamo svoje kapacitete radi ispunjavanja povećane potražnje za našim proizvodima i rješenjima jer Europa ubrzava svoju energetsku tranziciju i osnažuje energetsku neovisnost.“ 

TAGOVI