Postani mentor studentima FER-a

Autor: N. D. Objavljeno: 16.05.2024. 🕜 12:12 Lokacija: Zagreb
  • mentorski program, 2024.
    Izvor: Jon Tyson

Mentori trebaju imati barem pet godina poslovnog iskustva

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) poziva svoje bivše studente, danas poslovno etablirane alumne, da se do 22. svibnja 2024. prijave za FER Alumni program mentorstva i osiguraju priliku za sudjelovanje na prvoj coaching radionici za mentore koja će se održati krajem mjeseca na FER-u.

Program mentorstva nastao je inicijativom Alumni odbora FER-a te predstavlja organiziran i odgovoran program s ciljem jačanja prilika za razvoj karijera mladih inženjera unutar okvira FER alumni zajednice, koja zajedničkim i aktivnim djelovanjem doprinosi Fakultetu i tehnološkom razvoju Hrvatske.

Predviđena su dva oblika mentorstva u trajanju jednog semestra: kratko situacijsko savjetovanje te kontinuirano razvojno mentorstvo. Neke od kategorija koje mentori i mentiji mogu odabrati unutar aplikacije su: softverski razvoj, elektrotehnika, umjetna inteligencija i strojno učenje, startupovi i poduzetništvo, ali i karijerno savjetovanje te osobni razvoj.

 
Jačanje liderskih vještina i pomoć mlađima

 

Mentori ovim programom dobivaju priliku za dodatno razvijanje liderskih i mentorskih vještina, kao i osjećaj ispunjenja kroz pozitivan utjecaj na živote mladih kolega -  kojima će dragocjeni uvidi, savjeti i usmjerenja iskusnih stručnjaka značajno pomoći u profesionalnom razvoju i karijeri. Uvjeti za prijavu mentora su završen FER/ETF, više od pet godina profesionalnog djelovanja, (ne nužno kao inženjer/ka), a mentori i mentorice mogu biti menadžeri, eksperti te vrhunski profesionalci u svome poslu koji su spremni podijeliti svoja znanja i iskustva.

Mentori prijavljeni do 22. svibnja dobivaju priliku sudjelovanja na coaching radionici pod vodstvom certificiranog coacha i mentora Dragana Kneževića 28. svibnja, a inspirirat će polaznike pragmatičnim perspektivama mentorstva te ponuditi odgovore na brojna pitanja poput:  u čemu je mentor drugačiji od predavača, stručnog savjetnika te što mentiji pamte i desetljećima nakon mentorstva?

TAGOVI