Zdenko Tonković reizabran je za dekana FSB-a

Autor: B. O. Objavljeno: 27.03.2024. 🕜 14:03 Lokacija: Zagreb
  • prof. dr. sc. Zdenko Tonković, dipl. ing., dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu  (izvornik: nepoznat)

• Zdenko Tonković, FSB
    Izvor: -

Svi mi želimo još snažniji, konkurentniji i moderniji FSB koji u budućnosti treba postati još više respektabilan i poželjan partner znanstveno-nastavnim institucijama i gospodarstvu u nacionalnom i međunarodnom okruženju, kaže Zdenko Tonković

Zdenko Tonković reizabran je za dekana Fakulteta strojarstva i brodogradnje (FSB) Sveučilišta u Zagrebu na novi trogodišnji mandat.

"Po izvrsnosti nastavnog i znanstveno-istraživačkog rada te razini suradnje s gospodarstvom i međunarodnom znanstvenom zajednicom, Fakultet predstavlja snažan sustav te iznimno važnu sastavnicu Sveučilišta u Zagrebu. Snaga tog sustava je u nama, našim studentima, zaposlenicima, zavodima, katedrama, laboratorijima, povjerenstvima, odborima, stručnim službama i alumnima. Svi mi želimo još snažniji, konkurentniji i moderniji FSB koji u budućnosti treba postati još više respektabilan i poželjan partner znanstveno-nastavnim institucijama i gospodarstvu u nacionalnom i međunarodnom okruženju", rekao je, objavljeno je na stranicama FSB-a.

Izvor: B.L.

Dekan u novi mandat ulazi s programom koji se naslanja na nastavak započetih aktivnosti s brojnim ciljevima, od kojih će jedan donijeti prekretnicu u životu FSB-a – povratak u nove, obnovljene i opremljene prostore za koji se očekuje da će biti u potpunosti dovršeni i opremljeni do početka ljetnog semestra 2024./2025. godine. 

Kako povratak u novo ne bi značio i povratak na stare rutine, namjera je i dalje upravljački, organizacijski, infrastrukturno i administrativno unaprjeđivati Fakultet što će doprinijeti jačanju nastavne, znanstveno-istraživačke i inovacijske izvrsnosti FSB-a. 

Sve to treba imati pozitivan učinak na jačanje internacionalizacije i prepoznatljivosti Fakulteta u europskom okruženju, prijenos znanja u gospodarstvo i jačanje inovativnih aktivnosti FSB-a, pokretanje gospodarskih aktivnosti i jačanje vidljivosti Sveučilišta u Zagrebu.

TAGOVI