Vedran Bilas ponovno izabran za dekana FER-a

Autor: B. O. Objavljeno: 15.03.2024. 🕜 11:40 Lokacija: Zagreb
  • prof. dr. sc. Vedran Bilas, dipl. ing., dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (izvornik: nepoznat)

• Vedran Bilas, FER
    Izvor: -

Vijeće je kandidata izabralo na temelju predloženog Programa rada koji predstavlja kontinuitet u ostvarenju misije FER-a i određuje smjernice za budući institucionalni razvoj Fakulteta

Fakultetsko vijeće Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu sredinom ožujka na redovnoj sjednici tajnim glasanjem pružilo je povjerenje dosadašnjem dekanu prof. dr. sc. Vedranu Bilasu za obnašanje dužnosti u sljedećem mandatnom razdoblju od tri akademske godine (2024./2025., 2025./2026. i 2026./2027.). 

Vijeće je kandidata izabralo na temelju predloženog Programa rada koji predstavlja kontinuitet u ostvarenju misije FER-a i određuje smjernice za budući institucionalni razvoj Fakulteta. Program obuhvaća strateške ciljeve i nove aktivnosti koje se zasnivaju na dosadašnjim iskustvima provedbe programa, na podacima i analizama Godišnjeg izvješća dekana za akademsku godinu 2023./2024. te na prijedlogu Strategije razvoja FER-a za razdoblje 2024. – 2028. godine.

"FER je u ciklusu velikih ulaganja u obnovu infrastrukture kampusa u Unskoj koja će snažno obilježiti sljedeće tri godine. Usto, očekujemo prvi ciklus financiranja po modelu programskih ugovora za koji smo uvjereni da će dati značajan zamah razvoju Fakulteta. Nastavit ćemo podizati međunarodnu vidljivost istraživanja i obrazovanja na FER-u, kvalitetu nastave i studentskog iskustva. FER se transformira iz ugledne hrvatske u prepoznatljivu europsku instituciju koja stvara vrhunske stručnjake i odgovorne lidere", izjavio je prof. dr. sc. Bilas, priopćio je FER.

TAGOVI