Grad Vukovar i ove godine je u svome proračunu osigurao sredstva za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća. Stoga će svojim sugrađanima koji su u tu svrhu potpisali ugovor s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) sufinancirati 10 posto prihvatljivih troškova, istaknuto je jučer na konferenciji za medije koju je održao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima. 

Na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća kojega je raspisao FZOEU uspješno se prijavilo 218 prijavitelja s područja tog grada, javlja Grad Vukovar

S dodatnih 10 posto, Vukovar će sufinancirati one mjere koje FZOEU sufinancira sa 60 posto, a za to su u gradskom proračunu osigurana sredstva u iznosu od dva milijuna kuna koja će se po potrebi povećati u ovisnosti o ukupnom broju odabranih korisnika.

 

Energetske uštede 

"Od 2015. godine do danas za ovu namjenu izdvojeno je 4,6 milijuna kuna te je do sada energetski obnovljena 161 kuća na području našega grada, a uz izravnu uštedu na kućnim proračunima naših sugrađana, ovakva suradnja omogućava nam zdravije i ugodnije uvjete življenja, ostvarenje značajnih energetskih ušteda te ljepše ulice našega grada", rekao je Penava. 

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac je istaknuo kako se raspisivanje javnog poziva očekuje tijekom lipnja ili srpnja. 

"Javni poziv će biti otvoren do kraja godine, a sredstva koja su njime osigurana moći će se prenijeti i u sljedeću godinu, budući da sufinanciranje slijedi tek nakon okončanja radova. Grad Vukovar sufinancira modele A1 i A2 koje Fond sufinancira sa 60 posto", pojasnio je.