Ugovori za sufinanciranje obnove vukovarskih kuća

Autor: B.O. Objavljeno: 20.04.2021. 🕜 09:50 Lokacija: Vukovar

Vukovar s 20 posto dodatno sufinancira energetsku obnovu obiteljskih kuća

Vukovar svojim sugrađanima dodatnim sredstvima sufinancira energetsku obnovu obiteljskih kuća. Iznos sufinanciranja je 20 posto, za što je u gradskome proračunu izdvojeno dva milijuna kuna. Ugovori su vlasnicima obiteljskih kuća koji su se prijavili na natječaj, njih 49, uručeni koncem proteklog tjedna. 

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je istaknuo kako je taj grad bez iznimke uvijek osiguravao dodatna sredstva za energetsku obnovu obiteljskih kuća, kao i višestambenih objekata. "Osiguravajući sredstva u proračunu za ovu namjenu olakšali smo kućne proračune naših sugrađana te im tako pomogli da se odluče na energetsku obnovu koja sa sobom nosi mnoge prednosti, od udobnijih i kvalitetnijih uvjeta za život do uređenijih vanjskih ovojnica kuća, čime i naš grad postaje ljepši. Radovi su već u tijeku, a uštede nakon njihova završetka će biti značajne, do 50 posto", rekao je, dodajući kako je u posljednje četiri godine za tu namjenu izdvojeno više od 20 milijuna kuna, izvijestio je Grad Vukovar


Natječaj FZOEU-a 

"Kroz ove mjere, osim povećanja energetske učinkovitosti, izuzetno je važan čimbenik povećanja aktivnosti gospodarskog sektora, s obzirom na to da je više od 90 posto izvođača radova s područja Vukovara ili njegove okolice", dodao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, napomenuvši da je Vukovar jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji s dodatnih 20 posto sufinancira energetsku obnovu obiteljskih kuća svim onim sugrađanima koji su prošli na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU). 

Također, dodao je, u suradnji s tvrtkom Tehnostan pripremljeni su projekti za energetsku obnovu i drugih višestambenih zgrada na gradskom području, za što se do kraja godine očekuju novi natječaji FZOEU-a.

TAGOVI