Udruga energetskih certifikatora spojila se sa Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju

Autor: B.L. Objavljeno: 21.04.2021. 🕜 10:02 Lokacija: Zagreb

Nova sinergija za još više energetske i zelene obnove

Do preuzimanja i spajanja očito dolazi i kada je riječ o stručnim udrugama. Naime, Hrvatska udruga energetskih certifikatora pripojena je Hrvatskom savjetu za zelenu gradnju. Time je HSZG osnažio svoje članstvo i proširio mrežu partnera. Na taj način su udružena znanja i iskustva obje organizacije što će omogućiti bolju predanost ostvarenju zajedničkog cilja: razvoja i unaprjeđenja održive gradnje, energetske učinkovitosti i primjene obnovljivih izvora u Hrvatskoj i svakodnevnog pomicanja granica mogućnosti i napretka.

Inače, HSZG i HUEC surađivali su na mnogim strateškim pitanjima, projektima i edukacijama pa je spajanje bilo samo pitanje vremena, s obzirom da se aktivnosti koje provode nadopunjuju i zahtijevaju suradnju. Inače, HUEC je osnovan u travnju 2010. godine s ciljem promicanja, razvoja i unaprjeđenja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora razvijanjem, edukacijom i promicanjem provođenja energetskih pregleda i energetskog certificiranja u zgradarstvu i šire.

Spomenutu odluku o spajanju je članstvo HSZG-a potvrdilo na Skupštini koja je održana još prošle godine. Sve je to formalno provedeno pri zagrebačkom Gradskom uredu za opću upravu 9. ožujkom ove godine, čime je HUEC službeno prestao postojati, izvijestio je HSZG.


TAGOVI