VG: 30,8 milijuna kuna za obnovu srednjih škola

Autor: B.O. Objavljeno: 20.04.2021. 🕜 16:31 Lokacija: Velika Gorica

S energetskim obnovama nastavljamo dalje, kaže Stjepan Kožić

Iz energetskog razreda D, prešla u razred A! Troškovi grijanja manji su za 81 posto, što iznosi 320 tisuća kuna godišnje, a u istom postotku bit će smanjena godišnja emisija CO2 – rezultati su to 30,8 milijuna kuna vrijedne energetske obnove kompleksa zgrada velikogoričkih srednjih škola. Zagrebačka županija za ovu je investiciju polovicu sredstava osigurala iz fondova EU-a, a drugu polovicu u vlastitom proračunu.

"Energetska obnova je završena, no vrlo brzo ovdje ćemo imati ponovno veliko gradilište. Srednja strukovna škola Velika Gorica značajno će se dograditi učionicama i praktikumima u kojima će učenici učiti radeći na suvremenim strojevima kako bi, kad dođu na tržište rada, itekako bili konkurentni i kompetentni", rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, istaknuvši kako je za 100 milijuna kuna vrijedan projekt Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, kojemu je velikogorička srednja strukovna škola nositeljica, Zagrebačka županija 80 milijuna kuna osigurala iz fondova EU-a, a preostalih 20 milijuna kuna u svom proračunu. 


Novi projekti 

Uz velikogoričku, javlja Zagrebačka županija, energetski je obnovljena SŠ Vrbovec i PŠ Rakov Potok, a u punom jeku su radovi na OŠ Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu. 

Za obnove navedene četiri škole Zagrebačka županija osigurala je 35 milijuna kuna, dok je ostatak sredstava povukla iz fondova EU-a. 

"S energetskim obnovama nastavljamo dalje! Projekti su spremni za još šest škola i tri doma zdravlja, od kojih je jedan i velikogorički", istaknuo je Kožić.

TAGOVI