BiH: poslodavci pozivaju na ukidanje trošarina na naftne derivate

Autor: B.O. Objavljeno: 09.03.2022. 🕜 12:39 Lokacija: Sarajevo (Bosna i Hercegovina)

Ukidanje trošarina u BiH dovelo bi do smanjenja cijena goriva

Udruženje poslodavaca FBiH (UPFBiH) poziva zastupnike Zastupničkog doma Parlamenta BiH da usvoje prijedlog Kluba zastupnika SDP-a BiH i donesu Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o trošarinama u Bosni i Hercegovini, kojima se predviđa ukidanje trošarina na naftne derivate

UPFBiH upozorava kako je zbog poteškoća u opskrbi naftom na svjetskom tržištu došlo do značajnog povećanja cijena naftnih derivata. Prema svim pokazateljima, takva kretanja će se nastaviti i u nadolazećem razdoblju. 

Kontinuirani rast cijena nafte i naftnih derivata dovodi do rasta cijena svih drugih proizvoda i usluga, što u značajnoj mjeri opterećuje životni standard građana, objavljeno je na stranicama UPFBiH. 

"Ukidanje trošarina na naftu i naftne derivate u BiH dovelo bi do smanjenja cijena goriva, čime bi se u značajnoj mjeri pomoglo građanima, ali i gospodarstvu da prebrode postojeću krizu. UPFBiH se zalaže da svaka zlouporaba ukidanja trošarina na naftne derivate od strane gospodarskih subjekata bude sankcionirana u skladu s pozitivnim zakonskim propisima", objavljeno je na stranicama UPFBiH

Zbog toga, UPFBiH poziva zastupnike Zastupničkog doma Parlamenta BiH da usvoje predložene izmjene Zakona o trošarinama u BiH i tako pokažu kako rade u interesu građana i gospodarstva, a ne pojedinaca i interesnih grupa.

TAGOVI