Država nadoknađuje potraživanja za toplinsku energiju

Autor: B.O. Objavljeno: 11.03.2021. 🕜 11:30 Lokacija: Zagreb

Trošak računa za toplinsku energiju za siječanj, veljaču i ožujak procijenjen je na 1,3 milijuna kuna

Država će isporučiteljima nadoknaditi potraživanja za toplinsku energiju isporučenu kućanstvima na potresom pogođenim područjima, odlučila je Vlada u četvrtak. 

To su tvrtke Cavallin, Plavi devet, Stambeni puls, Drvni centar Glina, Komunalno gospodarstvo Topusko, Top - Terme, A. V. – Sisak, VIN ele te Stambena zgrada I.K. Sakcinskog 19a Sisak. Ove tvrtke toplinskom energijom opskrbljuju 1269 kućanstava. A projicirani ukupni trošak računa za toplinsku energiju za siječanj, veljaču i ožujak procijenjen je na 1,3 milijuna kuna, javlja Hina

Njima će, prema današnjem Vladinom zaključku, biti nadoknađena potraživanja za isporučenu toplinsku energiju u visini izdanih računa za siječanj, veljaču i ožujak krajnjim kupcima iz kategorije kućanstvo stradalih u potresu na području Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije, tj. gradova Petrinje, Gline, Siska, Hrvatske Kostajnice te općina Lekenik, Sunja, Donji Kukuruzari, Majur, Dvor, Topusko, Gvozd, Jasenovac, Hrvatska Dubica, Martinska Ves, Pokupsko i Kravarsko. 


Prijava potraživanja 

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja zaduženo je nadoknaditi potraživanja kupcima koji prijave potraživanja za isporučenu toplinsku energiju. 

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić podsjetio je na Vladin zaključak od 18. siječnja, kojim je HEP zadužen otpisati potraživanja nastala priključenjem zamjenskog objekta na elektroenergetsku mrežu te drugih potraživanja u visini jedinstvenog računa za isporučenu energiju s pripadajućim naknadama za siječanj, veljaču i ožujak. Na temelju te odluke otpisani su troškovi HEP- Toplinarstva, izvijestila je Hina. 

Današnja odluka donijeta je pak kako se pojedini kupci energije ne bi doveli u neravnopravan položaj, dodao je.

TAGOVI