Nema čuđenja - JANAF ima odlične rezultate

Autor: N.D. Objavljeno: 27.10.2022. 🕜 13:13 Lokacija: Zagreb

JANAF-u je prihod porastao za 17% a dobit je porasla još snažnije

Jadranski naftovod d.d. objavio je danas, 27. listopada 2022. godine kako je u prvih devet mjeseci 2022. godine ostvario iznimne poslovne rezultate: ukupan prihod od gotovo 662 milijuna kuna, što je za 17% više nego u istom razdoblju prethodne godine. Sukladno financijskom izvještaju objavljenom na tržištima kapitala, bruto dobit u prvih devet mjeseci 2022. godine iznosila je 319 milijuna kuna, a neto dobit 262 milijuna kuna, što je povećanje od 33% u odnosu na iskazane u istom razdoblju prethodne godine. 

U strukturi ukupnih prihoda i dalje prevladava temeljna djelatnost JANAF-a, transport i skladištenje nafte i naftnih derivata. Prihodi od temeljne djelatnosti veći su za 17% u odnosu na isto razdoblje prošle godine te iznose 649 milijuna kuna. 

Prihodi od prodaje 

Prihodi od prodaje u inozemstvu čine gotovo 68% poslovnih prihoda promatranog razdoblja te su veći za 28% od ostvarenja prethodne godine te potvrđuju daljnju izvoznu orijentiranost kompanije. JANAF nastavlja s kontinuiranim ulaganjima u spremnički prostor, cjevovod, objekte i drugu infrastrukturu, sustave sigurnosti i zaštite okoliša te digitalizaciju poslovnih procesa, sve s ciljem unapređenja poslovanja i ostvarivanja profitabilnosti te osiguravanja rasta kompanije. 

Zahvaljujući ispravno odabranom strateškom usmjerenju te dokazanom povjerenju partnera i svih ostalih dionika, JANAF nastavlja ostvarivati dobre rezultate poslovanja na zadovoljstvo vlasnika te pružajući jamstvo energetske sigurnosti Republici Hrvatskoj i Europske unije, kao i zemalja u okruženju. Kao i do sada, nastavljamo jačati odnose s partnerima i ulagati u razvoj poslovanja, koje će pridonijeti razvoju i rastu kompanije, kako bismo bili spremni odgovoriti na sve izazove koje budućnost donosi“, istaknuto je iz Uprave JANAF-a predvođene predsjednikom Uprave mr.sc. Stjepanom Adanićem i članom Uprave Vladislavom Veselicom.

TAGOVI