Dubrovnik sufinancira sunčane elektrane na obiteljskim kućama

Autor: B.O. Objavljeno: 28.04.2022. 🕜 11:00 Lokacija: Dubrovnik

Prijave za iskaz interesa mogu se poslati do 25. svibnja u 12 sati

Grad Dubrovnik objavio je Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u projektu sufinanciranja obnovljivih izvora obiteljskih kuća – sunčane elektrane za vlastitu potrošnju. 

Stoga, pozivaju se svi zainteresirani građani koji planiraju na obiteljsku kuću postaviti fotonaponski sustav kako bi koristili obnovljive izvore za vlastitu potrošnju da se jave na e-mail oie@dubrovnik.hr s osnovnim podacima: ime i prezime, adresa i broj telefona. Prijave za iskaz interesa mogu se poslati do 25. svibnja u 12 sati, objavljeno je na stranicama Grada Dubrovnika

Ovim putem prikupljaju se podaci o broju zainteresiranih kako bi se mogla planirati sredstva za tu svrhu u proračunu za iduće razdoblje, s obzirom na to da je cilj Grada Dubrovnika dodatno potaknuti korištenje obnovljivih izvora, čime će se smanjiti potrošnja energije, emisija stakleničkih plinova u atmosferu, kao i mjesečni troškovi za energente. K tomu, tako se izravno utječe na poboljšanje kvalitete života. 

Ovaj Javni poziv za iskaz interesa, javlja Grad Dubrovnik, pokrenut je na temelju provedbe Programa energetske obnove obiteljskih kuća u nadležnosti Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU). 

Natječaj za sufinanciranje postavljanja sunčanih elektrana planira se objaviti do kraja ove godine.

power and energy masters

TAGOVI