Sufinanciranje izrade 30 glavnih elektrotehničkih projekata

Autor: B.O. Objavljeno: 30.09.2022. 🕜 09:05 Lokacija: Slavonski Brod

Rezultati suradnje Slavonskog Broda i ZEZ-a

Grad Slavonski Brod u suradnji sa Zelenom energetskom zadrugom (ZEZ) pokrenuo je u lipnju kampanju 'Slavonski Brod, uključi se u sunce!' u sklopu koje su se građani mogli prijaviti za sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane za kućanstvo. 

Natječaj je bio otvoren od 1. do 15. srpnja, a prijavitelj od Grada dobiva sufinanciranje glavnog projekta u iznosu od 80 posto ukupne cijene glavnog projekta (trošak za građane time je 625 kuna, s uključenim PDV-om). 

Grad će sufinancirati izradu 30 glavnih elektrotehničkih projekata (u tijeku su rokovi za podnošenje žalbi), a na spomenuti natječaj prijavilo se 36 građana.

 

Javni poziv 

Trenutno se glavni elektrotehnički projekti izrađuju i isporučuju prijaviteljima koji su ostvarili pravo sufinanciranja što znači da će 30 građana Slavonskog Broda uskoro biti spremno aplicirati svoju prijavu na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) za sufinanciranje ugradnje sunčane elektrane

"Slavonski Brod tako građane potiče na korištenje lokalno dostupne i obnovljive energije, a time i pomaže otpornosti građana na aktualne i buduće promjene na tržištu električne energije", objavljeno je na stranicama Grada Slavonskog Broda.

power and energy masters

TAGOVI