Sunčana elektrana u Poduzetničkoj zoni Novska

Autor: B.O. Objavljeno: 02.08.2022. 🕜 10:51 Lokacija: Novska

Vrijednost ulaganja je približno 5,5 milijuna eura

Gradonačelnica Novske Marija Kušmiš i predstavnik tvrtke Swat Energy Ivan Milinković potpisali su koncem srpnja Ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta u Poslovnoj zoni Novska. 

Površina zemljišta je 60.004 m2, a ta će tvrtka na kupljenoj nekretnini izgraditi sunčanu elektranu ukupne priključne snage 6.000 kW, koja će proizvoditi električnu energiju isključivo za plasman u distribucijsku elektroenergetsku mrežu. Na kupljenoj nekretnini će se postaviti približno 16.000 fotonaponskih modula. Ukupna vrijednost investicije je otprilike 5,5 milijuna eura, javlja Grad Novska

Inače, radi se o drugom ulaganju Ivana Milinkovića u toj poduzetničkoj zoni. Naime, krajem travnja zamjenik gradonačelnika Novske Siniša Kesić i Ivan Milinković, direktor tvrtke Žuti grejp, potpisali Ugovor o kupoprodaji nekretnine, odnosno neizgrađenog građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska površine nešto više od 10.000 m2, gdje bi se u prvoj fazi gradila pivovara, pivnica, kafić, restoran, sunčana elektrana, silos, ali i noćni klub kao nastavak već dobro poznate franšize Alcatraz iz Zagreba. 

U drugoj fazi predviđena je gradnja hladnjače, trošarinskog skladišta, pogona za obradu mesa, začina i ulja, gljivarnik te francuske pekarnice dok će u trećoj fazi Novska dobiti butik motel s punionicom električnih vozila

Vrijednost ulaganja u prve dvije faze je 2,6 milijuna eura. Za ulaganje u motel pak u tvrtki Žuti grejp računaju na dodatnih 1,2 milijuna eura.

power and energy masters

TAGOVI