Vjetroelektrane u okolici Zadra same napustile sustav poticaja

Autor: B.O. Objavljeno: 04.08.2022. 🕜 09:47 Lokacija: Zagreb

Professio Energia potpisala je s danskom tvrtkom ugovor o otkupu električne energije

Tvrtka Professio Energia, kao imatelj 50 posto udjela u tvrtkama EKO i Velika Popina iz Zagreba, obavještava javnost kako su one s kompanijom Danske Commodities sa sjedištem u danskom gradu Aarhusu sklopile ugovor o otkupu električne energije (PPA) iz vjetroelektrana Zadar 2, Zadar 3 i Zadar 6 koje se nalaze na području Zadarske županije, ukupne priključne snage 46 MW i godišnju proizvodnju oca cca 141 GWh. 

Sklapanjem tih ugovora, EKO i Velika Popina od početka ovog mjeseca nisu više u sustavu poticajne cijene otkupa (feed-in tarife) koju je uspostavio Hrvatski operator tržišta energije (HROTE) te su među prvima koje su napustile feed-in sustav dobrovoljno, zbog povoljnih okolnosti na tržištu. 

"Ističe se da je Danske Commodities tvrtka za trgovanje energijom koja trguje energijom, plinom i certifikatima na 40 tržišta, pri čemu koriste svoju stručnost u trgovanju kako bi povezali proizvođače i velike potrošače s veleprodajnim tržištima. Tako Društvo osigurava nastavak procesa daljnjeg razvoja projekata obnovljivih izvora u Hrvatskoj i regiji, a što ujedno predstavlja i jedan od glavnih strateških ciljeva Društva", objavljeno je na stranicama tvrtke Professio Energia.

power and energy masters

TAGOVI