Cijena plina za kućanstva veća za približno 16 posto

Autor: B.O. Objavljeno: 01.04.2022. 🕜 11:27 Lokacija: Zagreb

Mjere Vlade značajno će ublažiti rast cijene plina

Odlukom Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) o iznosu tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom za razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca 2022. te za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2023., utvrđuju se iznosi tarifnih stavki, tj. cijene prirodnog plina za kućanstva koja koriste javnu uslugu opskrbe plinom. 

Mjere Vlade značajno će ublažiti rast cijene plina te će za krajnje kupce kategorije kućanstvo koji koriste javnu uslugu opskrbe plinom rezultirati povećanjem cijene s PDV-om prosječno za sva distribucijska područja za približno 16 posto, priopćeno je iz Gradske plinare Zagreb – Opskrba

Zbog promjene cijene prirodnog plina, krajnji kupci koji koriste javnu uslugu opskrbe plinom mogu dostaviti očitano stanje svog plinomjera na dan 1. travnja najkasnije do 7. travnja na web-stranice GPZ Opskrbe (www.gpz-opskrba.hr), pozivom na broj pozivnog centra Zagrebačkog holdinga: 072 500 400 ili koristeći besplatnu aplikaciju Moj račun. Stanje je moguće dostaviti i u korisničkom centru GPZ Opskrbe (Radnička cesta 1), od 8 do 15 sati. 

U GPZ Opskrbi napominju da će kupcima koji ne dostave očitano stanje plinomjera, potrošnja plina do dana i nakon promjene cijene plina biti procijenjena sukladno odredbama Općih uvjeta za opskrbu prirodnim plinom.

TAGOVI