LNG terminal u Wilhelmshavenu već ove zime

Autor: B.O. Objavljeno: 06.07.2022. 🕜 13:32 Lokacija: Düsseldorf (Njemačka)

Njemačka se ubrzano priprema za odmak od ruskog energetskog stiska

Državna inspekcija rada iz Oldenburga u Donjoj Saskoj odobrila je gradnju prvog njemačkog terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG) i lučke infrastrukture na kopnu i moru, javlja njemačka elektroenergetska tvrtka Uniper

Kapacitet pretovara tog plutajućeg LNG terminala u Wilhelmshavenu do 7,5 milijardi kubičnih metara prirodnog plina godišnje može pokriti približno 8,5 posto trenutačne njemačke potražnje za tim energentom. 

Savezno ministarstvo gospodarstva i zaštite klime te Uniper namjeravaju pustiti u rad taj terminal tijekom nadolazeće zime.

 

Doprinos neovisnosti opskrbe

"Potrebna nam je zamjena za ruski plin što je brže moguće, a mi na sjeveru spremni smo preuzeti odgovornost za to. Svaki kubični metar koji uštedimo pomoći će nam preživjeti sljedeću zimu, a svaki kubični metar koji uvezemo u Njemačku alternativnim putem u budućnosti pomoći će nam da se brže oslobodimo ruskog stiska", rekao je ministar okoliša, energetike, graditeljstva i zaštite klime Donje Saske Olaf Lies

"Ubrzano odobrenje za rani početak gradnje pokazuje važnost LNG terminala u Wilhelmshavenu za sigurnost opskrbe zemlje. To se, iznad svega, ne može uzeti zdravo za gotovo, a pokazuje što je moguće kada se povežu društvo, industrija i politika. Ponosni smo na to što možemo dati značajan doprinos neovisnosti Njemačke u opskrbi prirodnim plinom u Wilhelmshavenu, nadamo se, prije kraja zime 2022./2023.", izjavio je Klaus-Dieter Maubach, glavni izvršni direktor Unipera.

TAGOVI