Ministar Habijan u Bakuu održao niz bilateralnih sastanaka

Autor: N. D. Objavljeno: 13.03.2024. 🕜 15:00 Lokacija: Baku (Azerbajdžan)
  • Damir Habijan u Azerbaidjanu, 2024.
    Izvor: MINGOR

Potpisan je Protokol za gospodarsku suradnju između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžan

Tijekom boravka u Bakuu, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan se sastao s Mikayilom Jabbarovim, ministrom gospodarstva Republike Azerbajdžan. Glavna tema razgovora bila je suradnja u području energetike te mogućnosti za jačanje suradnje u drugim područjima, kao što su industrija, trgovina, izvoz i uvoz proizvoda te podrška poduzetnicima za ostvarivanje zajedničkih projekata.

 „Uvjeren sam kako će ovi razgovori i susreti značajno doprinijeti našim bilateralnim odnosima i otvoriti nove prilike za trgovinu, investicije, odnosno ekonomsku suradnju,” zaključio je ministar Habijan.

Ministar Habijan istaknuo je prijateljske i partnerske odnose između dviju zemalja koji se ovim sastankom žele ojačati i podići na višu razinu gospodarske suradnje. Ministri su, uz pratnju predstavnika više ministarstava dviju zemalja, razgovarali o proširenju gospodarske suradnje u području industrije, malog i srednjeg poduzetništva, energetike, prometa, kulture, zdravstva, obrazovanja i znanosti.

 Na kraju sjednice potpisan je Protokol zajedničkog povjerenstva za gospodarsku suradnju između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžan.

Današnji bilateralni sastanci ministra Habijana zaključni su dio gospodarskog foruma održanog dan ranije u organizaciji Agencije za promociju izvoza i investicija Republike Arebajdžan i Hrvatske gospodarske komore, na kojem je sudjelovao niz predstavnika hrvatskih i azerbajdžanskih kompanija iz područja energetike, prehrambene i farmaceutske industrije, građevinskog sektora, a kao nastavak na posjet predsjednika VladeRepublike Hrvatske Andreja Plenkovića Azerbajdžanu u studenom prošle godine.

 

TAGOVI