Zelena akcija ima novu predsjednicu

Autor: N. D. Objavljeno: 12.04.2024. 🕜 12:58 Lokacija: Zagreb
  • Zelena akcija, Dora Sivka, nova predsjednica 2024.
    Izvor: Zelena akcija

Dora Sivka zamijenit će Luku Tomca u vodstvu najpoznatijeg hrvatskog zelenog NGO-a

Izborna skupština Zelene akcije izabrala je Doru Sivku za novu, devetu po redu, predsjednicu Zelene akcije. Dora Sivka je u Zelenu akciju došla 2013. godine kao volonterka. Od 2017. je radila kao koordinatorica Aktivističke grupe i sudjelovala u kreiranju i provedbi brojnih javnih akcija i kampanja. Članica je upravnog odbora Zelene akcije od 2018. godine, a tokom zadnja dva mandata obavljala je dužnost potpredsjednice udruge.

Dodatno, od 2020. je članica upravnog odbora CEE Bankwatch, jedne od najvećih mreža ekoloških nevladinih organizacija u srednjoj i istočnoj Europi. Glavno područje rada joj je osmišljavanje javnih akcija i podrška aktivistima i aktivističkim grupama kroz edukacijske treninge u Hrvatskoj i široj Europi. U svom radu nastoji na kreativan način povezati okolišnu, društvenu i ekonomsku pravdu i komunicirati rješenja kroz aktivističke, zagovaračke i umjetničke forme. Dugi niz godina koordinira organizacijski tim Okolišnog filmskog festivala Zelene akcije koji ovog mjeseca slavi svoje 11. izdanje. 

Na Skupštini je izabran novi upravni odbor Zelene akcije u sastavu: Dora Sivka, Bernard Ivčić, Daniela Jovanova Ivanković, Enes Ćerimagić, Marija Mileta, Marko Košak i Željka Leljak Gracin. Skupština je izabrala i novi Nadzorni odbor kojeg čine: Iris Beneš iz udruge Brodsko-ekološko društvo, Sven Janovski iz Operacije Grad i Ivan Novosel iz Kuće ljudskih prava. 

Dosadašnji predsjednik Zelene akcije, Luka Tomac, nakon četiri uspješne godine na čelu udruge, završio je svoja dva mandata koja su maksimum za tu poziciju u udruzi. Ostaje raditi u Zelenoj akciji na temi klimatskih promjena kojom se bavi duže od 15 godina. 

 

 

TAGOVI