Zeleni tjedan Europske unije ove godine samo virtualno

Autor: N.D. Objavljeno: 19.10.2020. 🕜 09:44 Lokacija: Lisabon (Portugal)

Više od 200 događanja u svim EU članicama i virtualne konferencije

Najveći godišnji događaj u području zaštite okoliša, Zeleni tjedan EU-a, održat će se ove godine u potpuno virtualnom formatu od 19. do 22. listopada. Usredotočit će se na način na koji bioraznolikost može doprinijeti društvu i gospodarstvu te na ulogu koju može imati u podupiranju i poticanju oporavka u postpandemskom svijetu, otvaranju radnih mjesta i održivom rastu, u skladu s europskim zelenim planom. 

Ovogodišnji Zeleni tjedan također će biti ključna etapa na putu do sastanka na vrhu o biološkoj raznolikosti COP 15, koji je predviđen za 2021. u Kini, na kojem svjetski čelnici planiraju donijeti desetogodišnji akcijski plan za biološku raznolikost. 

Tijekom tri dana s više od 30 virtualnih sjednica Zeleni tjedan EU-a bit će usmjeren na provedbu europskog zelenog plana i strategije EU-a za biološku raznolikost koju je Komisija donijela u svibnju te će pružiti priliku za preispitivanje našeg odnosa s prirodom, za promjenu aktivnosti koje uzrokuju gubitak biološke raznolikosti i širu ekološku krizu te za procjenu posljedica po naše gospodarstvo i društvo. 

Uz uvodnu konferenciju u Lisabonu i konferenciju na visokoj razini u Bruxellesu, diljem kontinenta odvija se i više od 200 partnerskih događanja. Za više informacija o konferenciji koja će trajati od 20 do 22. listopada ići OVDJE

TAGOVI