Digitalizacija ludbreške javne rasvjete

Autor: B.O. Objavljeno: 28.12.2021. 🕜 09:38 Lokacija: Ludbreg

Ludbreg je uložio više od 10 milijuna kuna u obnovu javne rasvjete

Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega, nedavno je potpisao ugovor o javnoj nabavi izrade i provedbe projekta 'Digitalizacija sustava javne rasvjete kao dijela Smart city solutions na području Grada Ludbrega'. 

Ugovor je sklopljen s tvrtkom Energy plus iz Ludbrega. Vrijednost tog projekta je 1,1 milijun kuna, od čega 40 posto sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU), javlja Grad Ludbreg

Dosad je zamijenjeno 2.105 svjetiljki, a u idućoj godini planira se nastavak osvjetljavanja novih ulica i kritičnih mjesta na državnoj i lokalnim cestama, kako bi se povećala sigurnost u prometu. 

"Grad Ludbreg je s partnerima od 2013. do kraja ove godine uložio više od 10 milijuna kuna u obnovu javne rasvjete. Danas ponosno možemo reći kako je više od 90 posto javne rasvjete na području grada LED štedljiva rasvjeta koja je smanjila ne samo potrošnju električne energije za više od 60 posto, nego i svjetlosno onečišćenje te učinila naš grad ekološki osjetljivim", rekao je Bilić nakon potpisivanja ugovora. 

Miroslav Hlebar, predstavnik tvrtke Energy plus, istaknuo je kako će se zahvaljujući potpisanim ugovorom Ludbregu omogućiti jednostavno i učinkovito praćenje javne rasvjete.

TAGOVI