Križevci financiraju toplinsku izolaciju tavana ranjivih skupina građana

Autor: B. O. Objavljeno: 08.11.2023. 🕜 13:02 Lokacija: Križevci
  • Trg Josipa Jurja Strossmayera u Križevcima (izvornik: Grad Križevci, 2021.)

• Križevci, gradovi, javna rasvjeta
    Izvor: Grad Križevci

Javnim pozivom do materijala za toplinsku izolaciju tavana stambenog prostora staklenom, kamenom ili mineralnom vunom debljine od najmanje 14 cm

Kako bi se povećala toplinska izolacija tavana stambenog prostora postojećih obiteljskih kuća te smanjila potrošnja energije i troškovi grijanja kod ranjivih skupina građana u opasnosti od energetskog siromaštva, Grad Križevci financiraju postavljanje toplinske izolacije tavana u takvim kućanstvima.

Iz tog razloga objavljen je Javni poziv za financiranje toplinske izolacije tavana stambenog prostora za energetski siromašna kućanstva na području grada Križevaca. 

Na poziv se mogu prijaviti građani koji su, među ostalim, vlasnici ili suvlasnici obiteljske kuće u kojoj se projekt provodi i tamo imaju prebivalište. Također, mogu se prijaviti građani čiji prihod po članu kućanstva s tri i više članova ne prelazi 300 eura, odnosno ona kućanstva s jednim do dva člana u kojima prihod po članu ne prelazi 560 eura, nemaju dospjelih nepodmirenih, tj. nereguliranih dugovanja prema Gradu i zadovoljavaju ostale odredbe poziva koje se mogu vidjeti na www.krizevci.hr.

U križevačkom proračunu za tu namjenu je osigurano 40 tisuća eura, a korisnici mogu ostvariti financiranje do 100 posto iznosa opravdanih troškova za postavljanje toplinske izolacije tavana.

 

Jednostavna mjera

"S obzirom na to da se najveće uštede u troškovima grijanja u odnosu na ulaganja mogu ostvariti izolacijom stropa iznad grijanog prostora, odlučili smo financirati građanima u opasnosti od energetskog siromaštva postavljanje toplinske izolacije. Riječ je o zaista jednostavnoj mjeri kojom će se značajno smanjiti troškovi grijanja pa stoga pozivam sve sugrađane koji udovoljavaju uvjetima Javnog poziva da iskoriste ova sredstva. Pored sufinanciranja sunčanih elektrana na krovovima obiteljskih kuća, ovo je još jedan iskorak Grada Križevaca kojim izravno pomažemo građanima", istaknuo je gradonačelnik Križevaca Mario Rajn.

Opravdani troškovi su oni za nabavu i ugradnju materijala za toplinsku izolaciju tavana stambenog prostora staklenom, kamenom ili mineralnom vunom debljine od najmanje 14 cm. Pritom najveći opravdani trošak ne može biti veći od šest eura po četvornom metru neto površine tavana stambenog prostora s PDV-om.

Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 12. prosinca, objavljeno je na stranicama Grada Križevaca

Prijave na Javni poziv mogu se dostaviti na adresu pisarnica@krizevci.hr u PDF obliku, donijeti osobno u pisarnicu Gradske uprave ili poslati poštom na adresu Ulica Ivana Zakmardija Dijankovečkog 12, 48260 Križevci.

TAGOVI