Na konferenciji o održivoj gradnji više od tisuću sudionika

Autor: B. O. Objavljeno: 16.11.2023. 🕜 08:39 Lokacija: Zagreb
  • Simbol zelene gradnje (izvornik: Shutterstock, 2018.)

• zelena gradnja, energetska učinkovitost, zgradarstvo
    Izvor: Shutterstock

Konferencija Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju je obuhvatila brojne važne teme poput direktiva u području graditeljstva, dekarbonizacije zgradarstva, kružnog gospodarstva i, među ostalim, klimatskih promjena

Hrvatski savjet za zelenu gradnju organizirao je tradicionalnu 6. Središnju konferenciju o održivoj gradnji koja se održala 15. studenog u Zagrebu. Konferencija, koja je okupila više od tisuću inženjera, projektanata i investitora te predstavnike energetskih tvrtki i akademske zajednice i, među ostalim, državne dužnosnike, predstavlja najveće godišnje događanje koje se bavi održivom gradnjom, zelenim gospodarstvom, energijom i urbanizmom.

Konferencija je obuhvatila brojne važne teme poput direktiva u području graditeljstva, dekarbonizacije zgradarstva, kružnog gospodarstva i klimatskih promjena, održive proizvode i tehnologije u graditeljstvu, DGNB – razvoj i primjena certifikata u Hrvatskoj te smanjenje emisija CO2 financiranjem održivih projekata.

Na konferenciji je održana panel rasprava 'Dekarbonizacija građevinskog sektora u RH', na kojoj su predstavnici vodećih tvrtki iz građevinarstva predstavili svoje održive strategije.

Nadalje, uslijedio je razgovor o zelenim certifikatima na hrvatskom tržištu pod nazivom 'DGNB & ESG zaštita okoliša ili izvrsna investicijska prilika?', te, među ostalim, panel 'EPBD & energetska obnova zgrada'. 

TAGOVI