Poljaci lobiraju za carine na rusku naftu iz naftovoda Družba

Autor: N.D. Objavljeno: 30.11.2022. 🕜 09:24 Lokacija: Varšava (Poljska)

Mađarske i slovačke rafinerije Poljaci žele spriječiti da grade konkurentnost na jeftinijoj ruskoj nafti

Prema Bloombergu, Poljska se zalaže za sankcije EU-a na rusku naftu ne samo zbog političkih i sigurnosnih razloga, već i iz perspektive poslovne konkurentnosti. Ako Mađarska ili druge države dobiju izuzeće od zabrane, mogle bi steći značajnu prednost u proizvodnji i prodaji proizvoda iz ruske nafte, od koje Poljska također trenutno ima koristi, ali od nje želi odustati iz političkih razloga. 

Stoga Poljska lobira u Bruxellesu i za zabranu uvoza iz sjevernog naftovoda Družba, kao i za kaznene carine na rusku naftu koja stiže s juga preko Turske. Poljska vlada zna da je Njemačka ključni igrač u postizanju njihovog cilja, odnosno zatvaranja slavina na sjevernom kraku naftovoda Družba, stoga varšavsko ministarstvo klime pregovara s Berlinom o dogovoru. Družba je u prošlosti imala kapacitet od 720.000 barela sirove nafte dnevno, od čega je većina išla u Poljsku i Njemačku. 

Isti uvjeti za naftu

Međutim, ako Mađarska može nastaviti kupovati svoju naftu iz Rusije zbog nedostatka održivih alternativa iz drugih izvora, poljska vrhunska rafinerija, PKN Orlen, mogla bi izgubiti svoju konkurentnost u odnosu na svog mađarskog rivala MOL-a. Poljsko ministarstvo klime stoga lobira u Bruxellesu i Berlinu za ono što nazivaju "mehanizmom jednakih uvjeta" za rusku naftu. 

To bi značilo da bi čak i oni koji svoju naftu dobivaju jeftinije južnim rutama iz Rusije uz blagoslov EU-a, mogli vidjeti kako će njihova nabavna cijena biti povećana posebnim carinama EU-a na razinu saudijskih ili norveških cijena nafte na koje Poljska trenutno prelazi. Kao što je Bloomberg istaknuo, iako bi sankcije na naftu iz naftovoda zahtijevale jednoglasnost EU-a i gotovo sigurno bi im se protivila Mađarska, odluka o carinama zahtijevala bi samo kvalificiranu većinu potpore nacionalnih vlada. 

Opasnost za MOL

Tim je potez Poljske prilično opasan za Mađarsku, ali i Hrvatsku koja ovisi o mađarskom MOL-u, posebno jer je RN Rijeka u petomjesečnom zastoju. S druge strane, potencijalni mađarski odmak od Družbe dobar je za Janaf koji će raditi još bolje. PKN Orlen povećao je zaradu u trećem kvartalu za 26% u odnosu na drugi kvartal, a EBITDA mu je skočila za čak 42% u odnosu na prethodni kvartal, s tim da je polovina zarade došla od prodaje u inozemstvo. PKN Orlen od siječnja 2023. neće kupovati rusku naftu preko Družbe, ali i dalje kupuje ruski plin. 

Međutim, kako je nedavno pisao ruski Kommersant, poljska kompanija je podnijela zahtjev Transneftu za tranzit 3 milijuna tona nafte sljedeće godine. Prema dnevniku, ugovor s Tatneftom predviđa kupnju 2,4 milijuna tona godišnje (do 2024.), a s Rosneftom 3,6 milijuna tona. Potonji ugovor istječe krajem veljače sljedeće godine. Tako bi Orlen 2023. trebao kupiti 2,4 milijuna tona nafte od Tatnefta i 0,6 milijuna tona od Rosnefta.

Problemi s naftovodom Družba

Uzgred rečeno, s naftovodom Družba bilo je ovog mjeseca problema. Naftovod je postradao uslijed nestanka električne energije u Ukrajini, blizu granice s Bjelorusijom, jer je projektil oštetio elektranu koja daje energiju za pogon naftovoda. Kada su se isporuke nastavile, nafta je nastavila stizati u manjim količinama radi pada tlaka u cjevovodu, izvijestio je Reuters. 

Glavna rafinerija na Dunavu ostala je bez dovoljno sirovine i MOL je smanjio isporuke benzinskim postajama s kojima nema zakonsku obvezu opskrbe, a riječ je o desetini mađarskih benzinskih postaja. No, lokalno udruženje trgovaca naftnim derivatima reklo je da petina benzinskih postaja ostaje bez goriva. Mađarska je uvela limit na cijenu goriva na 1,22 USD/litri za osobna vozila, poljoprivredne strojeve i taksije. 

TAGOVI