Potpisan prvi korporativni PPA u Sloveniji

Autor: B. O. Objavljeno: 05.09.2023. 🕜 11:45 Lokacija: Idrija (Slovenija)
  • Brojilo za električnu energiju (izvornik: Alex Yeung / Shutterstock, 2013.)

• električna brojila, električna energija, cijene električne energije
    Izvor: Alex Yeung / Shutterstock

Suradnja tvrtki Axpo iz Švicarske i Kolektor iz Slovenije

Tvrtka Axpo sa sjedištem u Švicarskoj potpisala je s dobavljačem specijaliziranih industrijskih proizvoda, tvrtkom Kolektor iz Slovenije, dugoročni korporativni ugovor o otkupu električne energije (Power Purchase Agreement, PPA). Riječ je o prvom financijskom korporativnom PPA-u u Sloveniji, navodi se u priopćenju skupine Kolektor.

Prema desetogodišnjem ugovoru, Axpo će jamčiti dugoročnu fiksnu cijenu za do 0,2 TW h energije iz obnovljivih izvora za pogon tvrtke Kolektor Mobility u Sloveniji, koji proizvodi komponente i sustave za električna vozila. Pritom će opskrbljivač električnom energijom biti kćerinska tvrtka Kolekora - Kolektor sETup. 

"Nastavit ćemo podržavati inovativne i prilagođene energetske proizvode i usluge koji u konačnici pomažu unaprjeđivanju energetske tranzicije u regiji", istaknuo je regionalni menadžer u Axpou Călin Raţis

"Ovo je prvi financijski korporativni PPA u Sloveniji i značajna prekretnica za djelatnost obnovljivih izvora u zemlji. To revolucionarno postignuće naglašava našu predanost prijelazu na zelenu energiju pionirskim održivim rješenjima i osiguravanjem svjetlije energetske budućnosti za naše klijente", izjavio je generalni direktor Kolektor sETupa Aleš Koželjnik.

"Prošla godina bila je zaista turbulentna za organizacije koje kupuju energiju na otvorenom tržištu", rekao je direktor nabave u Kolektor Mobilityju Igor Bogataj, dodavši kako je potpisivanje ugovora za tvrtku iznimno važno, posebice u osiguravanju srednjoročne i dugoročne stabilnosti cijena električne energije iz obnovljivih izvora. 

TAGOVI