Tesla je imaja najjači kvartal ikada u baterijskoj pohrani energije

Autor: N. D. Objavljeno: 21.04.2023. 🕜 08:56 Lokacija: San Francisco (Kalifornija)
  • Sustav za baterijsku pohranu energije Mira Loma u Kaliforniji u SAD-u, kapaciteta 80 MW h proizvođača Tesla (izvornik: Ernesto Sanchez / Edison International, 2017.)

• baterijska pohrana energije, baterije, pohrana energije, Tesla
    Izvor: Ernesto Sanchez / Edison International

Tvornica Magapacs u Kaliforniji proizvodi punom parom

Poznat prvenstveno po svojim električnim vozilima, Tesla Inc. je 19. travnja izvijestila o dosad najvećem porastu u svom poslovanju pohranjivanja energije - poslu koji bi jednog dana mogao konkurirati proizvodnji električnih vozila, smatra Elon Musk. U prva tri mjeseca ove godine Tesla je postavila baterijsku pohranu 3.889 MWh, što je 360% više nego prije godinu dana i 58% više od 2.462 MWh koliko je tvrtka postavila u četvrtom kvartalu 2022.

"Naša implementacija pohrane energije dosegla je gotovo 4 GWh u prvom tromjesečju 2023.. Ovo je daleko najjače tromjesečje ikad", rekao je glavni izvršni direktor Tesle Elon Musk tijekom razgovora o zaradi. Rast Teslinog biznisa "značajno će premašiti rast vozila" i postat će "veći od automobila sa stajališta ukupno raspoloživih GWh", dodao je Musk.

Međutim, izvršni direktor nije rekao kada će Teslin posao s baterijama prijeći taj prag GWh. "Ako samo pogledate što je potrebno za prijelaz svijeta na održivo energetsko gospodarstvo, potrebno je više stacionarnog skladištenja energije nego mobilnog skladištenja", rekao je Musk.

Musk je rast pripisao povećanju proizvodnje tvornice za Megapacks u Lathropu u Kaliforniji, objavio je S&P Cpital.

TAGOVI