Zaključena prodaja benzinskih postaja Shellu

Autor: B. O. Objavljeno: 29.08.2023. 🕜 08:20 Lokacija: Murska Sobota (Slovenija)
  • Benzinska postaja OMV-a u središtu Beča (foto: BL, jesen 2012.)

• OMV, benzinske postaje, Beč
    Izvor: B.L.

INA i MOL zaključili prodaju 39 benzinskih postaja u sklopu preuzimanja OMV-a Slovenija

Mađarska naftna i plinska tvrtka MOL Grupa potpisala je 9. ožujka kupoprodajni ugovor sa Shellom u Sloveniji te je jučer uspješno zaključila prodaju ukupno 39 benzinskih postaja – 19 od MOL-a Slovenija i 20 od bivšeg OMV-a Slovenija, sada mreže MOL&INA. 

Transakciju je uvjetovala Europska komisija u okviru nedavnog preuzimanja OMV-a Slovenija od strane MOL Grupe i podlijegala je raznim uvjetima uključujući odobrenje slovenskih tijela za tržišno natjecanje. 

Primopredaja 39 benzinskih postaja počinje u listopadu, izvijestila je INA.

Nakon preuzimanja mreže OMV-a Slovenija u srpnju 2023., MOL Grupa je s INA-om kao članicom, s više od 130 benzinskih postaja postala snažan 'broj dva' na slovenskom tržištu goriva, s ciljem da značajno poboljša sigurnost opskrbe u zemlji.

 

Zajednička akvizicija

U narednim danima kreće 'rebranding' prve bivše OMV-ove, a sada postaje kompanije MOL&INA u Murskoj Soboti. Postupno će se do sredine 2024. godine rebrendirati sve postaje kompanije MOL&INA, od kojih će 27 poslovati pod brendom INA. 

Korist od ove zajedničke akvizicije imat će i kupci na slovenskom tržištu uključujući tranzitne koji putuju kroz Sloveniju, tako i Hrvate, koji će imati više lokacija s prepoznatljivim brendovima na koje su navikli. 

Prema planu, INA će nakon završetka Projekta nadogradnje Rafinerije Rijeka biti prvi izbor kada je u pitanju opskrba gorivom za mrežu benzinskih postaja MOL Grupe u Sloveniji.

TAGOVI