Američki LNG za Njemačku narednih 15 godina

Autor: B.L. Objavljeno: 29.12.2022. 🕜 09:15 Lokacija: Hamburg (Njemačka)
  • Paluba tankera za LNG (izvornik: Shutterstock, 2013.)


• LNG tanker, LNG, tankeri, brodovi, pomorstvo
    Izvor: Shutterstock

Radi se o 2,25 mil. t LNG-ja godišnje, a isporuke će započeti 2027.

Njemačka energetska skupina RWE sklopila je ugovor o uvozu ukapljenog prirodnog plina (LNG) iz Sjedinjenih Američkih Država u Njemačku. Radi se o ukupno 2,25 milijuna t LNG-ja godišnje, a isporuke bi trebale započeti 2027. godine.

Tvrtka RWE Supply & Trading objavila je kako se radi o 15-godišnjem ugovoru koji je sklopljen s američkom tvrtkom Sempra Infrastructure. Radi se o tvrtki koja razvija, gradi i upravlja izvoznim terminalima za LNG na obali Meksičkog zaljeva u SAD-u, ali i na tihooceanskoj obali Meksika. Spomenuta količina odgovara iznosu od 30 prosječnih tankera za LNG, odnosno oko 3 milijarde m3.

Američki LNG za Njemačku će se izvoziti iz novog terminala u Port Arthuru u Teksasu, koji bi s radom trebao započeti upravo 2027. godine, a RWE će ih moći preuzimati na bilo kojem mjestu na svijetu.

Spomenuti ugovor se, prema riječima čelnika RWE Supply & Tradinga, smatra važnim korakom prema diverzifikaciji opskrbe Njemačke plinom i povećanju sigurnosti energetske opskrbe u Europi u duljem roku, izvijestila je njemačka novinska agencija DPA.


 


 

 

TAGOVI