Kada je god riječ o grijanju - tu je Oventrop

Autor: B.L. Objavljeno: 13.06.2023. 🕜 13:38 Lokacija: Zagreb
 • Ventil za hidrauličko uravnotežavanje Oventrop HydroCom (izvornik: Oventrop, 2022.)

• Oventrop, ventili, hidrauličko uravnotežavanje
  Izvor: Oventrop
 • Armatura Oventrop Multiblock T za priključivanje kupaoničkih radijatora (izvornik: Oventrop, lipanj 2023.)

• Oventrop, radijatori, sustavi grijanja, kupaonički radijatori
  Izvor: Oventrop
 • Oventropov sobni termostat ClimaCon F (izvornik: Oventrop, lipanj 2023.) 

• Oventrop, termostati, regulacija
  Izvor: Oventrop
 • Novi Oventropov logo, iz 2021. (izvornik: Oventrop, 2021.)

• Oventrop, logo
  Izvor: Oventrop

Od priključivanja elemenata radijatorskog i/ili površinskog grijanja, preko njegove regulacije, do hidrauličkog uravnotežavanja - u svim tim zadacima u tehnici grijanja nezamjenjiva su rješenja njemačkog proizvođača Oventrop.

Priključne armature Multiblock

Oventropove priključne armature iz serije Multiblock praktična su kombinacija priključne armature i termostatskog radijatorskog ventila za ručno ili automatsko hidrauličko uravnotežavanje.

 

Priključne armature Multiblock T/TQ/TU/TFU mogu se ugrađivati bez obzira na smjer strujanja medija, pri čemu se položaj cijevi povratnog ili polaznog voda odabire po želji. Uz to, zahvaljujući ravnoj izvedbi modela Multiblock T/TU i Multiblock TFU omogućeno je postavljanje termostata s desne ili lijeve strane. Za jednocijevne i dvocijevne sustave centralnog grijanja namijenjeni su modeli:
• Multiblock T/TQ, u kutnoj ili ravnoj izvedbi, za dvocijevne sustave
• Multiblock TU, u kutnoj ili ravnoj izvedbi, za dvocijevne ili jednocijevne sustave
• Multiblock TFU”, u zakrenutoj izvedbi, za dvocijevne ili jednocijevne sustave.

Priključne armature Multiblock T-RTL su kombinacija termostatskog ventila s neograničenom mogućnošću prednamještanja, izolacijske armature i graničnika temperature povratnog voda (RTL), a namijenjene su za dvocijevne sustave centralnog grijanja. Regulacija temperature zraka u prostoriji ostvaruje se termostatskim ventilom s ugrađenim termostatom u kombinaciji s radijatorom. No, uravnotežavanje temperature površinskog grijanja ostvaruje se neovisno o termostatskom ventilu, ograničavanjem temperature povratnog voda pomoću ugrađenog graničnika.

Priključne armature Multiblock TQ-RTL s elementom za automatsko hidrauličko uravnotežavanje Q-Tech služe za istodobno spajanje radijatora s priključkom polaznog i povratnog voda s razmakom od 50 mm između simetrala cijevi i za uravnotežavanje temperature površinskog grijanja. Priključna armatura Multiblock TQ-RTL omogućuje neovisnu regulaciju temperature u prostoriji i uravnotežavanje temperature površinskog grijanja. Priključne armature opremljene su ventilskim uloškom QA.


Sobni termostati ClimaCon F

 

Sobni termostati ClimaCon F namijenjeni su za upravljanje temperaturom sustava površinskih grijanja i hlađenja i ogrjevnih ili rashladnih stropova u obiteljskim kućama i stanovima. Temperaturom zraka u prostoriji pri tome se upravlja ventilom kojim pak upravlja sobni termostat pomoću elektrotermičkog pogona. Kada vrijednost temperature zraka u prostoriji dosegne ciljanu, ventil se zatvara.
Termostati ClimaCon F mogu se koristiti u kombinaciji s elektrotermičkim pogonima (kao što je, npr. Aktor T 2P). Uz to, moguće je i povezivanje na spojni komplet (kao što je, npr. FloorCon). Ovisno o sobnom termostatu, prebacivanje između načina rada za grijanje i hlađenje je mpguće pomoću signala za prebacivanje ('change-over'), npr. iz dizalice topline.
Ekonomični način rada (Eco mode) omogućava uštede na energiji, primjerice kada u stanu ili kući nema nikoga ili po noći. Ovisno o modelu, na raspolaganju su i sobni termostati sa smanjenim zaslonom, ugrađenim vremenskim prekidačem i mogućnošću namještanja pomoću aplikacije.
Digitalni sobni termostati ClimaCon F ožičeni su i ne moraju biti integrirani u mrežu pametnog doma. Upravljanje se može ostvariti izravno između pametnog telefona i sobnog termostata, bez središnje jedinice pametnog doma. Za konfiguraciju i namještanje dovoljna je samo aplikacija ClimaCon koja je besplatno na raspolaganju za operativne sustave Android i iOS.


Ventili za hidrauličko uravnotežavanje HydroCom

Pomoću Oventropovih ventila za hidrauličko uravnotežavanje HydroCom sustavi grijanja sada se mogu još brže prednamještati ili isključivati To je sada moguće zahvaljujući novom ručnom kolu - u manje od jednog okretaja. U velikim projektima, odnosno objektima, gdje treba prednamjestiti velik broj ventila, time se značajno skraćuje vrijeme za izvođenje rakvih radova. No, to je samo mali dio prednosti koje ventili HydroCom pružaju za stručnjake u području grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije, ali i za bilo koga tko s tim područjima u svojem svakodnevnom radu dolaze u doticaj.

 

Očite prednosti njihove primjene za projektante i izvođače radova (instalatere, servisere itd.) mogu se stoga svesti na tri točke:
• brzo prednamještanje i isključivanje
• izravno namještanje zahvaljujući primjeni ručnog kola s  kv vrijednostima
• tijelo kompaktne veličine i oblika slova Y, što je optimirano prema protoku.

Uz to, tu su i prednosti za trgovce opremom:
• malo brojeva proizvoda
• konkurentna nadogradnja uobičajenih područja primjene
• modularan sustav, što znači uskladivost sa sustavom HydroControl.

Konačno, postoji i još nekoliko njihovih prednosti za investitore i krajnje korisnike:
• pouzdano i precizno upravljanje
• trajnost, zahvaljujući Oventropovoj kvaliteti
• velika ekonomičnost i učinkovitost.

 

TAGOVI