Ugodna klima za svako vrijeme

Autor: B.L. Objavljeno: 16.07.2023. 🕜 20:26 Lokacija: Zagreb
  • Ventilator (izvornik: Shutterstock, 2018.) 

• ventilatori, ventilacija, sustavi ventilacije, klimatizacija, sustavi klimatizacije
    Izvor: Shutterstock
  • Maslačak kao simbol zaštite prirode (izvornik: Bess Hamitii / Shutterstock, 2015.)

• zaštita prirode, zaštita zraka, zrak, cvijeće, priroda
    Izvor: Bess Hamitii / Shutterstock

Ljeti ili zimi - ugodna mikroklima u zatvorenim prostorima ne smije doći u pitanje. Brojni domaći i strani proizvođači za to imaju prava rješenja.

Ljetne su vrućine i, ako se baš već mora boraviti u zatvorenom prostoru, npr. u stanu ili uredu, svakako se preporučuje koristiti rješenja kojima se u njima ostvaruje ugodna mikroklima. Rješenja za klimatizaciju, bez obzira na to radi li se o malim kućnim klima-uređajima ili o složenim sustavima klimatizacije i ventilacije ili pak o alatima i pomoćnim srestvima koje uvelike olakšavaju njihovo postavljanje, pogon i održavanje danas nude brojni svjetski, ali i domaći proizvođači.

Razvoj kadrova i/ili digitalizacija - nezaobilazne teme za suvremeno poslovanje

Poslovna zgrada Alfa Therma u Mostaru

Tvrtka Alfa Therm danas je gotovo nezaobilazna kada se traži pouzdanog partnera za projektiranje i/ili izvođenje složenog sustava grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije. No, da bi se na zahtjevnom europskom tržištu stvorilo ime u koje se uvijek može imati povjerenje, tvrtka je u proteklih nekoliko godina uložila značajna sredstva u razvoj kadrova i digitalizaciju. 

"Ono što Alfa Therm promiče je stručnost te prijenos znanja na nove i postojeće članove našeg tima. To znanje je temelj i srž svega, a softveri u kojima radimo su samo alat za bolji učinak i jednostavnije postizanje ciljeva," ističe Renato Lasić, mag. ing. mech., voditelj Odjela projektiranja strojarskih i elektro-instalacija u Alfa Thermu.

Više o svemu u nastavku...

Održiva i isplativa rješenja za ugodan zrak

Dizalice topline Ariston

Za bilo koje zahtjeve, kada je riječ o hlađenju, ventilaciji i klimatizaciji, Ariston može ponuditi pravo rješenje. Primjerice, klima-uređaji Ariston mogu osigurati manju potrošnju energije i veliku učinkovitost uz visoku kvalitetu izrade i sofisticirani dizajn, dok ventilokonvektori jamče vrlo malu potrošnju energije i emisije ugljikovog dioksida. Tu su i dizalice topline koje su pravo rješenje za korisnike koji su okrenuti budućnosti i koji se odlučuju za održiva energetska rješenja. Konačno, tu je i aplikacija Ariston Net kojom se jednostavno, pomoću pametnog telefona ili računala, mogu provjeriti postavke kotla ili dizalice topline i učinkovitije programirati promjene u temperaturi za grijanje i hlađenje prostorije ili za pripremu potrošne tople vode.

Više o svemu u nastavku...

Bipolarnom ionizacijom do planinski čistog zraka u svakom prostoru

Planinski čist zrak posvuda

Osim dokazane djelotvornosti u uništavanju virusa, bakterija, alergena i spora gljivica, bipolarni ionizatori zraka njemačkog proizvođača Bioclimatic koje na hrvatskom tržištu predstavlja tvrtka EMA iznimno učinkovito uklanjaju neugodne mirise, dezinficiraju klimatizacijske i ventilacijske kanale i povećavaju produktivnost, donoseći planinski zrak u zatvorene prostore.

Bipolarni ionizatori Bioclimatic aktivno i učinkovito uklanjaju (neugodne) mirise pa se koriste i u restoranima, trgovinama kućnih ljubimaca ili za uklanjanje mirisa u otpadnom zraku iz kantina ili industrijskih pogona. Uz niske troškove održavanja i iznimno malu potrošnju energije, oni pružaju i uštede jer smanjuju potrebe za svježim zrakom, a kod primjene u uredskim prostorima i zato što značajno povećavaju produktivnost i smanjuju bolovanja zaposlenika.

Više o svemu u nastavku...

Nove dizalice topline za grijanje i hlađenje s R 290 ‘Made in Croatia’

Dizalica topline MiniLine

Tvrtka Frigo Plus nedavno je razvila posve novo rješenje dizalica topline za grijanje i hlađenje s radnom tvari R 290. Radi se o dizalicama topline zrak - voda Miniline K1 i L1 koje su u cijelosti proizvod domaćeg razvoja.

Uređaji su u cijelosti izvedeni u jedinstvenom kućištu, što znači da se svi dijelovi rashladnog kruga nalaze u jednoj jedinici, zbog čega su dizalice topline kompaktne i jednostavne za ugradnju. Koriste prirodnu radnu tvar - propan (R 290) koji zahvaljujući iznimnim termodinamičkim značajkama omogućava njihovu primjenu u rasponu temperature vanjskog zraka od -20 do +35 °C. Radom uređaja upravlja mikroprocesor čime se osiguravaju optimalni radni parametri kako bi se ostvarila velika učinkovitost pri svim uvjetima u okolici.

Više o svemu u nastavku...

Vodeći domaći proizvođač na putu prema zelenoj tranziciji

Detalj Klimaopreminih pogona

Klimaoprema je kao vodeći proizvođač ventilacijske opreme u Hrvatskoj krenula u zelenu tranziciju u skladu sa svim novim zelenim standardima za proizvode. Prvi korak na tom putu je edukacija zaposlenika o značaju ekološke svijesti, dok je u drugom koraku postavljen novi cilj - postizanje ‘net zero’ i energetski autonomne proizvodnje. Konstantna ulaganja u infrastrukturu i proizvodne procese i korištenje oporabljenih materijala za proizvode, tvrtku smješta uz bok najboljima u Europi.

Tu je i sunčana elektrana kojom se pokriva i do 75% potreba tvornice u Novoj Gradiški za električnom energijom. Uz to, zahvaljujući ulaganjima u flotu električnih vozila postignuto je da učestala putovanja zaposlenika između poslovnih lokacija (Samobor - Zagreb - Nova Gradiška) budu ‘CO2 free’ vožnje. Konačno, sve nove tehnologije i zelena ulaganja očituju se u novom certifikatu EPD za sve Klimaopremine protupožarne i regulacijske zaklopke.

Više o svemu u nastavku...

Najpovoljniji izbor za hlađenje, ali i grijanje

Klima-uređaj Bergen

Tvrtka Petrokov nudi širok program proizvoda i opreme za grijanje, hlađenje i iskorištavanje obnovljivih izvora energije, koji su pravi izbor za sve koji grade ili obnavljaju dom, apartman ili poslovni prostor. Naime, Petrokov se već godinama rukovodi načelom da kvalitetan proizvod nije luksuz, već potreba pa kupcima nudi samo najbolje i najkvalitetnije proizvode i prati najnovije trendove u svijetu.

Klimatizacijski sustavi danas predstavljaju jednu od najpovoljnijih investicija za učinkovito hlađenje, ali i grijanje kućanstava, a Petrokov u ponudi nudi svjetski poznade brendove kao što su Bergen, Daikin i Vaillant.

Tvrtka je generalni uvoznik i distributer klimatizacijskih uređaja Bergen na području Hrvatske, a pored malih kućnih sustava može ponuditi i odlična rješenja za klimatizaciju velikih stambenih zgrada, poslovnih zgrada i industrijskih prostora, osiguravajući pri tome udobnost cijele godine.

Više o svemu u nastavku...

Nagrada za vrhunski dizajn, visoku kvalitetu i inovativnost u pravim rukama

Nagrada je završila na pravom mjestu

Na ovogodišnjem sajmu ISH u Frankfurtu Samsung je za svoju inovativnu visokotemperaturnu dizalicu topline zrak - voda EHS Mono HT Quiet dobio nagradu ‘Design Plus Powered by ISH’. Radi se o uglednoj međunarodnoj nagradi za proizvode koji su prikazani na sajmu ISH i koji su ujedno najviše usmjereni prema budućnosti i/ili koji postavljaju trendove. Ove su se godine natjecala 133 proizvoda koje je prijavilo 88 izlagača iz 23 zemlje svijeta, a žiri koji je činilo četvero stručnjaka prijave je ocjenjivao prema inovativnosti, ekološkoj usmjerenosti i dizajnu, uz dodatni naglasak na održivosti i očuvanju resursa.

No, osim što je dobio vrijednu nagradu, Samsung je na svojem prvom nastupu na sajmu ISH predstavio i mnoge zanimljivosti kao što je, primjerice, nova visokotemperaturna dizalica topline u monoblok-izvedbi EHS Mono R290 koja kao radnu tvar koristi propan (R 290) i koja će se na tržištu pojaviti do kraja godine.

Više o svemu u nastavku...

Sinonim za precizne i pouzdane instrumente

Termografska kamera Testo

Već više od 60 godina Testo je sinonim za precizne i pouzdane instrumente. Zahvaljujući stalnim inovacijama Testovi instrumenti za puštanje u pogon i održavanje klimatizacijskih i rashladnih sustava, ali i plinskih instalacija i sustava danas su napredniji i učinkovitiji nego ranije.

Značajan trud koji je Testo uložio u tom području svakako je prepoznat i, kao što njegov slogan kaže - 'Be sure' - to je izbor koji daje sigurnost. Biti siguran u svako obavljeno mjerenje, u svaki izvještaj koji je napravljen nakon mjerenja, i tako iz dana u dan - najveća je prednost korištenja instrumenata Testo. Uostalom, ima li boljeg rješenja za svakodnevna mjerenja od onoga koji štedi na vremenu, a povećava učinkovitost i zaradu?

Više o svemu u nastavku...

Tehnika u plemenitom obliku

Klima-uređaji Toshiba Shorai Edge B&W

Klima-uređaj Shorai Edge Black & White svevremenski je favorit, oduševljava zahvaljujući osuvremenjenom dizajnu i postavlja nove trendove. Naime, suvremeni kupci zahtijevaju sustave klimatizacije koji se ne odlikuju samo optimalnim radnim značajkama, energetskom učinkovitošću i jednostavnošću uporabe, već i privlačnim dizajnom.

Zato Toshiba s uređajima Shorai Edge Black & White pruža svestrano rješenje koje na svakoga ostavlja snažan dojam, i tehnički i estetski. Primjerice, klima-uređaj Shorai Edge Black & White u crnoj boji dokazuje da takvi uređaji ne moraju uvijek biti bijeli. Zahvaljujući matiranoj završnici na unutarnjoj jedinici i kompaktnim dimenzijama, klima-uređaji se uklapaju u svaki životni prostor, klasičan ili suvremen, a s čistim linijama i glatkom završnom obradom podižu dizajn u klimatizaciji na novu razinu.

Više o svemu u nastavku...

TAGOVI