Kako jednostavno povećati energetsku učinkovitost vaše zgrade?

Autor: B.L. Objavljeno: 02.05.2023. 🕜 07:12 Lokacija: Bjerringbro (Danska)
  • Prikaz primjene Grundfosovog rješenja MIXIT (izvornik: Grundfos, 2023.)

• Grundfos, crpke, projektiranje, hidrauličko uravnotežavanje
    Izvor: Grundfos
  • Novi Grundfosovo logo, iz 2023. (izvornik: Grundfos, 2023.)

• Grundfos, logo
    Izvor: Grundfos

Inovativno Grundfosovo rješenje MIXIT redefinira izvedbu sustava hidrauličkih petlji za miješanje.

Jeste li znali da 25% gubitaka energije možete imati zbog pogrešnog puštanja u rad sustava grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije (HVAC) u zgradi? To znači da pravilno puštanje u rad i uravnotežavanje sustava može biti najisplativija strategija za smanjenje potrošnje energije.
 
Izazov je da sve komponente tradicionalne hidrauličke petlje za miješanje rade besprijekorno zajedno - što može učiniti puštanje u rad i balansiranje HVAC-sustava složenim i dugotrajnim. Ako je samo jedna od komponenti pogrešno puštena u rad, to će utjecati na radne značajke cijelog sustava, a ujedno i na uštede.
 
Zbog činjenice da je 33% svih zgrada pogrešno pušteno u rad, postoji značajan potencijal za buduće uštede.
 
Grundfos MIXIT, inovativno rješenje za hidrauličke petlje za miješanje, pojednostavljuje puštanje u rad i uravnotežavanje HVAC sustava i čini ga bržim, lakšim i učinkovitijim. Sve komponente se automatski prilagođavaju i uravnotežuju prema zahtjevima sustava, štedeći vam do 25% energije. Kombiniranjem tradicionalnih 8 - 12 komponenti u jedno, sveobuhvatno rješenje, MIXIT ne samo što čini mehaničko, električno i hidrauličko projektiranje mnogo lakšim, već i značajno skraćuje vrijeme ugradnje i puštanja u rad do 50%.

Zahvaljujući rješenju Grundfos MIXIT i povezivanju na Grundfos BuildingConnect ili BMS imamo potpunu kontrolu rada sustava sa sveobuhvatnom analizom potrošnje toplinske energije i detaljnog praćenja rada HVAC-sustava u realnom vremenu. Smanjeni broj komponenti na petlji za miješanje nam omogućuje ne samo bržu montažu, povezivanje i puštanje u rad, nego i jednostavnost koja nas dovodi do optimiranja sustava. Svim podacima o potrošnji energije možete pristupiti pomoću aplikacije Grundfos GO remote.
 
Saznajte više o Grundfos MIXIT-u i kako optimirati energetsku učinkovitost vaše zgrade na Grundfos.hr.

 

 

TAGOVI