Zelena akcija poziva na jesenski eko-seminar

Autor: N.D. Objavljeno: 19.10.2022. 🕜 09:37 Lokacija: Zagreb

Naučite nešto o ekološkom aktivizmu a možda se i pridružite!

Zelena akcija obilježava 25 godina svog tradicionalnog Jesenskog eko-seminara, koji će se održati od 3. do 29. studenog. Polaznike i polaznice očekuje osam online predavanja i aktivistička vikend-radionica u Zagrebu. Sav sadržaj je besplatan.

Jesenski eko-seminar najstarija je edukativna aktivnost Zelene akcije. Cilj je obrazovati i informirati građane i građanke o problemima održivosti i zaštite okoliša, ali i potaknuti na kritičko razmišljanje i djelovanje. Eko-seminar se pokazao kao najbolji način uključivanja u Aktivističku grupu Zelene akcije odnosno kao idealna prilika za volontersko aktiviranje u udruzi. Svake godine, nova generacija polaznika i polaznica dobije temeljno znanje za razumijevanje tematike zaštite okoliša i održivosti. 

Predavanje preko Zoom-a

Prvo predavanje će se baviti eko-aktivizmom i poviješću okolišnog pokreta, a većina drugih predavanja će pokriti područja programskog rada Zelene akcije - od klimatskih promjena, prometa, bioraznolikosti do gospodarenja otpadom i prava okoliša. Ostala predavanja izlaze iz uske sfere zaštite prirode i okoliša jer se Zelena akcija u svom radu vodi principima društvene pravde i sistemske promjene. Tako ćemo promišljati održivo življenje i održivo društvo, ekonomiju i pravdu te rodnu perspektivu energetskog siromaštva. 

Ovogodišnji Eko-seminar se u cijelosti održava online preko platforme Zoom te je otvoren za sve bez ograničenog broja sudionika (ali do maksimalno 100 polaznika po predavanju). Predavanja će se održavati utorkom i četvrtkom od 18.00 do 19.30 sati, počevši od 3. studenog. Sav sadržaj je besplatan te nisu potrebne prethodne prijave, osim za vikend radionicu za koju će prijave krenuti 14. studenog. Sve dodatne informacije o programu i načinu sudjelovanja na seminaru nalaze se na web stranici Zelene akcije.

TAGOVI