E.ON Hrvatska želi postići klimatsku neutralnost do 2040.

Autor: B. O. Objavljeno: 03.05.2023. 🕜 14:21 Lokacija: Zagreb
  • Održivost; šume; ekologija (FOTO: Vlad Hilitanu from Stock, 2023.)

• održivost, šume, ekologija
    Izvor: Vlad Hilitanu

Izvještaj o održivosti glavni je alat za praćenje ostvarenja ambicija E.ON-a Hrvatska da postane potpuno održiva kompanija

Tvrtka E.ON Hrvatska je objavila prvi Izvještaj o održivosti za 2022. s uključenim pregledom i za 2021. godinu. Održivost je, uz rast i digitalizaciju, temeljni strateški cilj E.ON-a koji se obvezao na postizanje klimatske neutralnosti do 2040. godine. To je ujedno cilj koji slijedi i E.ON Hrvatska. 

Sigurna energetska budućnost, ne samo u pogledu opskrbe, već i cijena energenata bilo je jedno od ključnih pitanja u Europskoj uniji lani. E.ON je svoje napore usmjerio u osiguranje kontinuirane opskrbe energijom svojih kupaca i održiv rast, potvrdivši namjeru postati predvodnikom zelene energetske tranzicije koja se temelji na opskrbi čistom energijom i inovativnim rješenjima prilagođenim kupcima. 

U središtu poslovanja kompanije su zelena energetska rješenja, bilo da je riječ o projektiranju i izgradnji sunčanih elektrana za kućanstva i poslovne kupce ili o razvoju i primjeni novih energetskih infrastrukturnih rješenja, priopćeno je iz agencije 404.

 

Proklamiran sustav vrijednosti   

"Održivost unosi dodatnu, treću dimenziju u poslovanju u kojoj se pored konvencionalne isporuke robe i usluga te pridruženih financijskih transakcija, postavlja pitanje kako poslovanje pozitivno utječe na ljude i okoliš. Za iskorak u treću dimenziju, potrebna je jasna dugoročna strategija, holistički pristup i odvažnost svih uključenih. Kao članovi E.ON grupe, iznimno smo ponosni što smo dio korporacije koja je održivost utkala u svaki element poslovanja, uistinu živi proklamiran sustav vrijednosti te je postavila jasan kurs plovidbe, što u ovim turbulentnim okolnostima predstavlja sidrište pozitivnih promjena te potvrđuje maksimu da nakon svake kiše ipak dolazi sunce", istaknuo je Dino Novosel, direktor strategije i održivosti E.ON-a Hrvatska. 

Izvještaj o održivosti glavni je alat za praćenje ostvarenja ambicija E.ON-a Hrvatska da postane potpuno održiva kompanija. U njemu se precizno utvrđuju i ciljevi koje kompanija planira ostvariti. 

Izvor: E.ON

Održivost je utvrđena kroz 226 ključnih pokazatelja uspješnosti, raspoređenih u 40 upravljačkih pokazatelja nad kojima su ambiciozni ciljevi za ostvarenje do 2030. godine. Izvještaj obuhvaća i projekt Održivost, pokrenut 2022. kako bi se utvrdili relevantni pokazatelji održivosti za E.ON Hrvatska i uskladili se s pokazateljima E.ON grupe. Projektom su također, uz ostalo, utvrđeni relevantni pokazatelji održivosti i materijalni utjecaji bitni za održivo i dugoročno poslovanje E.ON-a u Hrvatskoj te izrađen plan konkretnih mjera usklađenja s ciljevima grupe s pogledom do 2030. godine.

Prvi Izvještaj o održivosti E.ON Hrvatska za 2022. pokazuje da su pitanja sigurnosti i pouzdanosti opskrbe plinom i električnom energijom i dobrog upravljanja od iznimne važnosti za održivo i dugoročno poslovanje te tvrtke u nas. 

Izvještaj je dostupan na poveznici.

TAGOVI