JANAF i poslovna zajednica na 'networking lunchu'

Autor: B. O. Objavljeno: 02.06.2023. 🕜 08:30 Lokacija: Zagreb
  • Pogled na spremnike u JANAF-ovom Terminalu Omišalj (izvornik: JANAF, 2023.)

• JANAF, spremnici, zalihe nafte i derivata
    Izvor: JANAF

Prvo po redu poslovno okupljanje, koje je JANAF organizirao kao prva tvrtka u većinski državnom vlasništvu za poslovnu zajednicu na ovaj način, privuklo je gotovo 200 gospodarstvenika

Otvorenost za suradnju i transparentnost imperativ su poslovanja u budućnosti, zaključak je prvog 'networking luncha' pod nazivom 'Što donosi sutra: novim partnerstvima u nove izazove' koji je u organizaciji Jadranskog naftovoda (JANAF) održan jučer u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK)

Prvo po redu poslovno okupljanje, koje je JANAF organizirao kao prva tvrtka u većinski državnom vlasništvu za poslovnu zajednicu na ovaj način, privuklo je gotovo 200 gospodarstvenika, predstavnika domaćih i inozemnih kompanija. Tom prigodom kompanijama je predstavljeno poslovanje JANAF-a te se razgovaralo o potencijalnim suradnjama i partnerstvima. 

"Iznimno sam zadovoljan ovolikim odazivom kompanija na ovo poslovno druženje, za koje vjerujem da neće biti posljednje koje ćemo organizirati. Zadovoljan sam i održanim razgovorima te se nadam kako će na danas postavljenim temeljima izrasti nova plodonosna partnerstva i suradnje, na zadovoljstvo nas, ali i svih tvrtki koje će sudjelovati u realizaciji nadolazećih projekata Jadranskog naftovoda. Vjerujem kako će se ovakva praksa ustaliti u našem poslovanju, kako bismo kroz ovakav transparentniji pristup proširili krug naših poslovnih partnera, a svakako se nadamo da će i ostale kompanije u pretežitom državnom vlasništvu slijediti naš primjer", poručio je predsjednik Uprave JANAF-a Stjepan Adanić.

 

Strateški naftovod

Član Uprave JANAF-a Vladislav Veselica uputio je poziv poslovnoj zajednici za suradnju. "Naša primarna djelatnost je transport i skladištenje, ali se već sad okrećemo prema novim poslovnim aktivnostima usmjerenim prema diverzifikaciji poslovanja u obnovljive izvore energije. Tako tvrtke iz različitih gospodarskih grana koje korespondiraju s potrebama Društva upoznajemo s potrebama JANAF-a u predstojećem investicijskom ciklusu te upućujemo poziv svim potencijalnim partnerima da smo otvoreni za nove poslovne odnose", istaknuo je. 

"Ulaganja u energetsku infrastrukturu važan su segment razvoja zemlje koji za cilj ima poboljšanje energetske sigurnosti, održivosti i samodostatnosti. Time dajemo svoj doprinos stvaranju održive energetske budućnosti za Hrvatsku. Osim velikog značaja za Hrvatsku, JANAF igra vrlo važnu ulogu i u sigurnosti opskrbe država jugoistočne i srednje Europe. Kao strateški naftovod Europske unije traži stalna ulaganja u sigurnost i učinkovitost sustava. Kada govorimo o ulaganjima ovog opsega i značaja, to je prilika da se kao partneri i dobavljači uključe i drugi gospodarski subjekti", izjavio je predsjednik HGK-a Luka Burilović, izvijestio je JANAF. 

TAGOVI