AZU će surađivati u Partnerstvu za čisti vodik

Autor: N. D. Objavljeno: 18.06.2024. 🕜 12:46 Lokacija: Bruxelles (Belgija)
  • Fotografija s potpisivanja Sporazuma o suradnji s Partnerstvom za čisti vodik (izvornik: Agencija za ugljikovodike, lipanj 2024.)

• Agencija za ugljikovodike, vodik, sporazumi, vodikova energetika
    Izvor: Agencija za ugljikovodike

U Bruxellesu je prvi čovjek AZU-a potpisao memorandum o suradnji

U sklopu događanja EU Hydrogen Valley Days 2024 koje se održava u Bruxellesu, 17. i 18. lipnja, održano svečano potpisivanje Memoranduma o suradnji između Partnerstva za čisti vodik i Agencije za ugljikovodike. Sporazume su potpisali Valerie Bouillon-Delporte, izvršna direktorica Partnerstva za čisti vodik, i Marijan Krpan, predsjednik Uprave Agencije za ugljikovodike.

Nakon analize politika istraživanja i inovacija vezanih za vodik, Partnerstvo za čisti vodik pokrenulo je poziv za tehničku podršku regionalnim i nacionalnim upravljačkim tijelima. Agencija je uspješno aplicirala i odabrana je za stvaranje sinergija u ovom ključnom sektoru, nakon čega je započela izrada sveobuhvatnog, prilagođenog Memoranduma o suradnji.

Ovaj korak predstavlja značajan doprinos daljnjem razvoju čistog vodika u Europi i jačanju suradnje između relevantnih tijela u različitim zemljama. Agencija, zajedno sa ostalim odabranim tijelima, ima priliku ostvariti koristi od tehničke podrške, usmjerene na prijenosu znanja, izgradnji kapaciteta i financiranju u sektoru vodika.

TAGOVI