Sunčane elektrane na školama u Drnju, Virju i Koprivničkim Bregima

Autor: B. O. Objavljeno: 18.06.2024. 🕜 13:38 Lokacija: Koprivnica
  • Dio fotonaponskog sustava, odnosno sunčane elektrane (izvornik: Crisferra / Shutterstock, 2011.)

• fotonaponski moduli, fotonaponski sustavi, sunčane elektrane
    Izvor: Crisferra / Shutterstock

Korištenjem obnovljivih izvora škole postaju energetski neovisnije i ostvaruju značajne financijske uštede, kaže Darko Koren

U Koprivnici su ovaj tjedan potpisani ugovori zahvaljujući kojima će biti postavljene fotonaponske elektrane na osnovnim školama u Drnju, Virju i Koprivničkim Bregima, izvijestila je Koprivničko-križevačka županija.

Snaga sunčane elektrane na OŠ 'Fran Koncelak' u Drnju iznosit će 15 kW, na OŠ 'prof. Franje Viktora Šignjara' u Virju 38 kW, a na OŠ 'Koprivnički Bregi' 42 kW. 

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren uvodno je naglasio kako je potpisivanje ugovora ukupne vrijednosti 54.921,21 euro pokazatelj da županija nastavlja s ulaganjima u školsku infrastrukturu i provedbu politika energetske samoodrživosti.

"Uz tri za koje danas potpisujemo ugovore, u protekle tri godine fotonaponske elektrane smo postavili na 13 osnovnih i srednjih škola kojima smo osnivač, ukupne vrijednosti 562 tisuće eura. Korištenjem obnovljivih izvora škole postaju energetski neovisnije i ostvaruju značajne financijske uštede, vjerujem da će ravnateljicama škola ovi projekti uvelike pomoći u još uspješnijem poslovanju", kazao je. 

TAGOVI