U tiskari je 149. broj EGE-a

Autor: B. O. Objavljeno: 12.07.2023. 🕜 10:46 Lokacija: Zagreb
  • EGE 323 (FOTO: M.L.; 2023.)
    Izvor: M.L.

Tema trećeg ovogodišnjeg EGE-a su obnovljivi izvori i zaštita okoliša

Upravo je u tiskaru otišao 149. broj stručnog časopisa EGE! Tema trećeg ovogodišnjeg EGE-a koji čitateljima ponovno donosi teme iz energetike, gospodarstva, ekologije i etike su obnovljivi izvori i zaštita okoliša. 

U EGE-u će tako biti moguće pročitati nešto više o agrosunčanim elektranama, dvostranim fotonaponskim modulima - rješenju za veće iskorištavanje Sunčeve energije te o, među ostalim, preduvjetima za postavljanje vjetroelektrana i sunčanih elektrana na Jadranu. 

O velikom problemu klimatskih promjena govori dr. sc. Nikola Biliškov, koordinator neformalne skupine ‘Znanstvenici za klimu - Hrvatska’ i pri tome problematizira lobije koji kroje događaje na konferencijama za spas klime. 

Također, stranice tog stručnog časopisa daju odgovore na pitanja kako do energetske samodostatnosti europskih otoka, je li otpad gorivo i/ili sirovina te koji su izazovi i prepreke energetske tranzicije. EGE donosi i članke na temu centara za gospodarenje otpadom te načinima smanjivanja tekstilnog i komunalnog otpada. 

Naravno, u tom časopisu koji je nedavno proslavio 30. rođendan moguće je pročitati izvještaje sa stručnih skupova u organizaciji tvrtke ENERGETIKA MARKETING

Na časopis EGE, koji izlazi pet puta godišnje, možete se pretplatiti OVDJE.

TAGOVI