BP će znatno poboljšati uvjete za elektromobilnost u Njemačkoj

Autor: N. D. Objavljeno: 15.09.2023. 🕜 09:00 Lokacija: London (Velika Britanija)
  • E-punionica Zagreb
    Izvor:

Velik broj ultrabrzih punionica napravit će veliki pomak u Njemačkoj

Britanska naftna kompanija BP želi izgraditi oko 20.000 "ultrabrzih" punionica za električne automobile kao dio većeg ulaganja u Njemačkoj, izvještava Die Welt. Do 2030. tvrtka namjerava uložiti ukupno oko 10 milijardi eura u infrastrukturu energetske tranzicije s fokusom na pet glavnih sektora: energija vjetra, vodik, biogoriva, opskrba stanica za punjenje i elektromobilnost. Prošli mjesec Njemačka je imala 100.000 punionica u pogonu diljem zemlje.

Novac nam daje puno kreativne slobode. Vjerujemo u njemačko tržište”, rekao je za Die Welt Patrick Wendeler, izvršni direktor BP Europa. Iza Ujedinjenog kravljevstva i SAD-a Njemačka je najveće tržište BP-a. Kako bi se proširila mreža punionica, Wendeler je rekao da su potrebna poboljšanja financiranja i propisa. Ustvrdio je da trenutačno postupci odobrenja traju toliko dugo da se planovi često usporavaju. Wendeler je rekao da je fokus ulaganja na razvoju takozvanih "ultrabrzih" stanica za punjenje, a ne na povećanju kapaciteta punjenja općenito, jer "punjenje ne bi trebalo trajati puno dulje od punjenja fosilnim gorivima."

Njemačka vlada ima za cilj imati 15 milijuna električnih osobnih automobila na njemačkim cestama do 2030. i želi milijun punionica kako bi podržali tu tranziciju.

TAGOVI