Dvije osiguravajuće kuće obnovile su policu za plinovod Sjeverni tok 1

Autor: N. D. Objavljeno: 04.04.2023. 🕜 15:22 Lokacija: Berlin (Njemačka)
  • Radovi na zavarivanju sekcija plinovoda Sjeverni tok na plovilu 'Castoro Dieci' prije polaganja u Baltičkom moru (izvornik: Nord Stream AG, 2010.)

• plinovodi, zavarivanje, Sjeverni tok
    Izvor: Nord Stream

E.ON razmatra konzerviranje plinovoda kako ga morska voda ne bi nastavila nagrizati, a osigyravajuće kuće očito prate

Dvije njemačke osiguravajuće kompanije obnovile su svoje police pokrića za plinovod Sjeverni tok 1 koji je sabotiran prošlog ljeta i od tada je izvan pogona. Prema izvorima Reutersa, obnova pokrića mogla bi značiti mogućnost povratka infrastrukture u pogon za Njemačku. Allianz i Munich Re obnovili su osiguranje plinovoda bez protivljenja njemačke vlade, izvijestio je Reuters pozivajući se na neimenovane izvore.

Takvo pokriće važno je za dugoročne izglede takve infrastrukture, istaknuo je Reuters, ali je također citirao njemačko ministarstvo gospodarstva koje je reklo da obnova pokrića osiguranja nije nikakav oblik vladine potpore za Sjeverni tok 1.


Popravak plinovoda je moguć


Plinovod je prošle jeseni bio žrtva terorističke sabotaže, a počinitelj nije pronađen, iako je bilo sumnji na SAD i Veliku Britaniju. Nedavno je objavljeno da operater oštećenog Sjevernog toka 1 planira zaštititi cijevi od oštećenja slanom vodom u slučaju da ikada bude želje da ih se vrati u rad, prema izvršnom direktoru njemačkog komunalnog poduzeća E.ON. Stručnjaci u industriji upozorili su da rok otkucava za popravke, ako ih je potrebno. Slana voda počinje uzimati danak u unutrašnjosti oštećenog cjevovoda, a što dulje ostaje uronjen, šteta je veća.

Metode za provođenje podmorskih popravka na cjevovodima širokim četiri stope već postoje, budući da su iste tehnike i alati korišteni tijekom izgradnje vodova za spajanje sekcija.

Rusija je rekla da se neće zamarati popravcima jer ne vidi vjerojatnost obnove nekadašnjih odnosa s Europom. U međuvremenu, neki od njemačkih dioničara Nord Streama očito se nadaju da će se odnosi poboljšati i da će se tokovi ruskog plina nastaviti, a time i osiguranje.

 

 

TAGOVI