Tješnja suradnja poslodavaca i organizacije za zaštitu prirode

Autor: B. O. Objavljeno: 04.07.2023. 🕜 15:01 Lokacija: Zagreb
  • Simbol održivosti, ulaganja i novca (FOTO: Towfiqu Barbhuiya from Stock, 2023.)

• održivost, ulaganja, novas
    Izvor: Towfiqu Barbhuiya

Ključni korak prema osnaživanju poslodavaca u razumijevanju i sudjelovanju u različitim projektima održivog poslovanja

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) potpisala je memorandum o suradnji s udrugom WWF Adria, koja je dio mreže WWF-a, najveće svjetske organizacije za zaštitu prirode. Taj sporazum ima za cilj jačanje održivog poslovanja i promicanje zaštite prirode u Hrvatskoj.

WWF, s djelovanjem u više od 100 zemalja te podrškom za oko tri tisuće projekata očuvanja i zaštite okoliša, donosi bogato iskustvo i stručnost na područje održivosti.

Suradnja između HUP-a i WWF Adrije predstavlja ključni korak prema osnaživanju poslodavaca u razumijevanju i sudjelovanju u različitim projektima vezanim uz održivo poslovanje. Jedan od ciljeva ove suradnje je organizacija zajedničkih konferencija, radionica, panela i edukacija usmjerenih na održivost poslovanja.

Na prvoj u nizu radionica, a osim predstavljanja rada WWF Adrije, govorilo se o ESG mjerama (Environmental, Social and Governance), standardima i manipulativnom zelenom marketingu (greenwashingu). 

 

Preuzimanje aktivne uloge

"Kroz ove aktivnosti, WWF Adria i HUP će zajedno raditi na jačanju svijesti o važnosti održivog poslovanja i potrebi za zaštitom prirode među poslodavcima. Ova suradnja će imati za cilj potaknuti poslovni sektor na preuzimanje aktivne uloge u održivom razvoju te promovirati prakse koje su dobre za okoliš i društvo kao cjelinu", istaknula je Nataša Novaković, direktorica za ESG u HUP-u.

Na konferenciji održanoj u HUP-u uime WWF-a govorili su Petra Boić Petrač, direktorica komunikacija i donacija građana, Ana Klarić, menadžerica za dobivanje sredstava iz javnog sektora te Uroš Delić, menadžer za korporativna partnerstva. 

"Bez kvalitetne suradnje s poslovnim sektorom ne možemo očuvati našu prirodu. Zahvalni smo HUP-u na prilici da razgovaramo s članovima i pozovemo ih da razmisle o transformaciji svojih tvrtki i smanjenju negativnog utjecaja na okoliš. Puno je primjera dobre prakse iz svijeta koje želimo podijeliti i primijeniti u Hrvatskoj", ističe Boić Petrač. 

TAGOVI