Europski parlament usvojio je niz skupljih ekoloških pravila u prometu i industriji

Autor: N. D. Objavljeno: 19.04.2023. 🕜 10:00 Lokacija: Bruxelles (Belgija)
  • Vizualizacija flote Airbusovih aviona na vodik ZEROe (izvornik: Airbus, 2020.)

• Airbus, zrakoplovi na vodik, zrakoplovstvo
    Izvor: Airbus

Tvrtkama se postupno ukidaju besplatne emisijske kvote, a uvozne robe izvan EU morat će plaćati izbjegnute emisije ugljika

Zastupnici Europskog parlamenta usvojili su jučer niz strožih ekoloških pravila u domeni prometa i industrijskih proizvoda, kojima će život Europljana biti nedvojbeno skuplji pa su usput osnovali i fond za „društvenu pravdu“. 

Izglasana su pravila za reformu sustava trgovanja emisijama EU-a, uključujući za zrakoplovstvo i pomorstvo, mehanizam za prilagodbu granica ugljika (CBAM) i uspostavili novi fond za društvenu pravdu. Ovo je plan EU-a za smanjenje emisija stakleničkih plinova za najmanje 55% do 2030. u usporedbi s razinama iz 1990. u skladu s Europskim zakonom o klimi.

Reforma sustava trgovanja emisijama (ETS) usvojena je s 413 glasova za, 167 protiv i 57 suzdržanih. To povećava ambicioznost ETS-a, budući da se emisije stakleničkih plinova u ETS sektorima moraju smanjiti za 62% do 2030. u usporedbi s razinama iz 2005. godine.

 
Kraj besplatnih emisija i ETS II za cestovni promet

 

Također se postupno ukidaju besplatne emisije tvrtkama od 2026. do 2034. i stvara zaseban novi ETS II za gorivo za cestovni promet i zgrade koji će odrediti cijenu emisija stakleničkih plinova iz tih sektora 2027. (ili 2028. ako su cijene energije iznimno visoke).

Izvor: Alexander Avdeev / Shutterstock

Parlament je također glasovao za uključivanje, po prvi put, emisija stakleničkih plinova iz pomorskog sektora u ETS (500 glasova za, 131 protiv i 11 suzdržanih) i pristao na reviziju ETS-a za zrakoplovstvo (463 glasa za, 117 protiv i 64 suzdržana). Time će se do 2026. postupno ukinuti besplatne kvote za zrakoplovni sektor i promicati korištenje održivih zrakoplovnih goriva.

 

Izglasan je novi instrument za 'curenje ugljika' - CBAM

 

S 487 glasova za, 81 protiv i 75 suzdržanih, Parlament je usvojio pravila za novi EU mehanizam za prilagodbu granica ugljika (CBAM), čiji je cilj potaknuti zemlje izvan EU-a da povećaju svoje klimatske ambicije i osigurati da napori EU-a i globalni klimatski napori ne budu potkopani preseljenjem proizvodnje iz EU u zemlje s manje ambicioznom politikom.

Izvor:Aluminij Mostar

Robe koje pokriva CBAM su željezo, čelik, cement, aluminij, gnojiva, električna energija, vodik kao i neizravne emisije pod određenim uvjetima. Uvoznici ove robe morali bi platiti svaku razliku u cijeni između cijene ugljika plaćene u zemlji proizvodnje i cijene emisijskih jedinica ugljika u EU ETS-u.

CBAM će se postepeno uvoditi od 2026. do 2034. istom brzinom kojom se postupno ukidaju besplatne emisijske jedinice u EU ETS-u.

Države članice izglasale su Europski socijalni klimatski fond (SCF) 2026. kako bi se osiguralo da će klimatska tranzicija biti pravedna i socijalno uključiva. Fond je usvojen s 521 glasom za, 75 protiv i 43 suzdržana.

Od toga će kažu, koristi imati ranjiva kućanstva, mikropoduzeća i korisnici prometa koji su posebno pogođeni energetskim i prometnim siromaštvom. Kada bude u potpunosti uspostavljen, SCF će se financirati iz dražbe emisijskih jedinica ETS II do iznosa od 65 milijardi eura, s dodatnih 25% pokrivenih nacionalnim resursima (u iznosu od procijenjenih ukupno 86,7 milijardi eura).

Tekstove tih novih uredba sada također mora službeno odobriti Vijeće, potom će se objaviti u Službenom listu EU-a i stupiti na snagu 20 dana kasnije.

TAGOVI