Novi direktor tvrtke EVN Croatia Plin

Autor: B. O. Objavljeno: 12.07.2023. 🕜 13:05 Lokacija: Zagreb
  • Stephan Blieweis, direktor EVN Croatia plina (izvornik: EVN Croatia plin, srpanj 2023.)

• Stephan Blieweis, EVN Croatia plin
    Izvor: EVN Croatia plin

Stephan Blieweis će svojim iskustvom u energetskom poslovanju EVN-a doprinijeti daljnjoj plinofikaciji Dalmacije i Like te povećanju broja privatnih i poslovnih korisnika

Stephan Blieweis novi je direktor tvrtke EVN Croatia Plin. Blieweis je prije imenovanja bio voditelj Odjela trgovanja energijom EVN Grupe, pozicije koju će i dalje nastaviti obnašati. On će tvrtku u Hrvatskoj voditi s Peterom Zarubom koji je član Uprave EVN Croatia Plina od siječnja 2017. godine.  

Svojim velikim iskustvom u energetskom poslovanju EVN-a doprinijet će daljnjoj plinofikaciji Dalmacije i Like te povećanju broja privatnih i poslovnih korisnika.

Blieweis je diplomirao 2005. na Fakultetu ekonomije i poslovnog upravljanja u Beču. EVN-u se pridružio 2013. kada je počeo raditi u Odjelu nabave energije (Energy Procurement Department). 

U sklopu EVN-a obnašao je vodeće funkcije u nabavi i trgovanju. Prije dolaska u EVN iskustvo je stekao u kompanijama u poslovima trgovanja energentima i drugim dobrima na azijskom i europskom tržištu.

EVN Croatia Plin u Dalmaciji posluje od 2009. na području Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Ličko-senjske županije, gdje na temelju koncesije gradi plinsku distribucijsku mrežu, priopćeno je iz Komunikacijskog laboratorija.

TAGOVI